Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кобрата: Отдавна се чувствам равен с Кличко

26 август 2013, 10:24 часа • 10390 прочитания

"Отдавна се чувствам равен с Кличко и не мисля, че е нещо повече от мен", каза Кубрат Пулев при завръщането си в България, съобщи БГНЕС.

Кобрата победи Тони Тигъра Томпсън по точки в мач, който определи претендента за световната титла. Следващият двубой на Пулев ще е за световната титла и ще е с победителя от двубоя между Кличко и Поветкин. "Отдавна се чувствам равен с Кличко и другите големи имена, и не мисля, че те са нещо повече от мен. Напротив, аз съм българин и съм по-силен от тях. Въпрос на подготовка е и не е лошо да направя още един или два мача, но това зависи от международната федерация. Трябва да сме реалисти. Аз не искам да се изправя срещу някой да взема няколко милиона и да се прибера. Не го правя заради парите. И те са важни, но въпросът е да изляза и да го бия. Да вземем световната титла в България. Най-вероятно мача с Кличко ще е в Европа, защото и двамата сме европейци.

След Олимпиадата в Пекин всички ме отписаха. Бях оплют и омаскарен, че един вид нищо не става от мен, но никога човек не трябва да бърза и да отписва. Изключително се радвам, че българите оценяват това, което правя и постигам. Аз им благодаря за подкрепата. Това е моята енергия и това ми дава сили да продължавам нагоре. За мен това е истинското - не пари и слава", каза Кубрат. Кобрата разказа и емоциите си по време на мача с Топмпсън като призна, че се е поблазнил да го нокаутира. "Блазнеше ме да нокаутирам противника си, но залогът е много голям и не бива да се рискува. Придържах се към моя план и диктувах нещата през цялото време.

Все още не осъзнаваме с брат ми какво направихме. Когато гледаме световната ранглиста и виждаме Владирмир Кличко на първо място, Виталий на второ и аз на трето. Всички други големи имена и олимпийски шампиони са под мен. Едно време гледахме тази ранглиста и тези имена, а сега докъде стигнах. До тук ме доведе упоритост, труд и вяра. Това са основните неща. Професионалният бокс е по-брутален, но се случват и нечисти положения. Не може да се прогнозира на 100% кой ще победи в бокса. Един удар решава мача", добави Кубрат като продължи: "Една защита на колана е много трудно и сериозно постижение. Не е лесно да се стигне до това ниво, но аз съм щастлив, че успях да запазя колана, да направя този мач, който ме извежда до мач за световна титла. Малка България, но сме на това ниво. Чувствам победата като една от най-важните, която ще ми остане в историята и победа, която беше с много опасен противник.

Самият мач и победа са още по-ценни. Неслучайно този триумф ме извежда до мач за титлата, защото Тони Томпсън е номер 1 в САЩ. Беше все едно България срещу Америка и ние пак победихме. По-близо няма накъде да съм до мач за титлата. Всичко е въпрос на време. Може би, ще направя най-много още един мач, ако се назначи мача да е април или май. Беше ми некомфортно, когато не бях играл близо година. Това оказва влияние, колкото и да тренираш, и да се подготвяш. Официалният ринг е официален ринг, а това са мачове на много високо ниво". За европейската си титла Пулев беше категоричен и с усмивка отговори: "По всяко едно време мога да си върна европейската титла и който и да я спечели не е проблем да направя мач с него и да си я взема пак".

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес