Загубихме от Македония, Пенев показа недоволство

7492
Загубихме от Македония, Пенев показа недоволство

Късно снощи България загуби с неприятното 0:2 при гостуването си на Македония в контролна среща. Още от самото начало си пролича, че за националния ни отбор мачът няма да е лек - макар и малобройна, македонската публика освирка химна ни, а почти всяко докосване на топката от български футболист беше съпроводено от дюдюкания и враждебни викове.

Мачът не предложи кой знае какво като качество и беше решен в последните десет минути на редовното време. В 82-рата минута Македония спечели дузпа след пробив отляво на Ристовски, който се просна като покосен след контакт с Йордан Христов и домакините получиха меко казано спорен 11-метров наказателен удар. Ибрахими бе точен от бялата точка, като шутира силно в долния ляв ъгъл на Николай Михайлов, без шанс за вратаря ни да спаси. Само три минути по-късно Мойсов пусна чудесен извеждащ пас през инертния Иван Иванов към Трайковски, който излезе сам срещу Михайлов и прати топката във вратата на България за крайното 2:0.

Любо Пенев готви промени в националния отбор

Селекционерът на националния ни отбор Любослав Пенев обмисля рокада в средата на терена за утрешната контрола с Македония. Пенев почти...

След мача селекционерът на националния отбор Любослав Пенев показа недоволството си от играта ни, като не скри, че не бива да сме толкова пасивни в атака, предаде football24.bg.

"Ясно е, че ще го забравим този мач. Въпросът е да направим необходимите и точните заключения. За мен мачът беше показателен и видях доста неща, върху които трябва да се работи подробно", каза Пенев.

"Имаше нови хора и направих 6 промени в състава. Подходът беше малко по-различен отколкото в официален мач. Опитахме да дадем минути на тези, които трябва да проверим. Отделни футболисти играха на други места, не на обичайните си. Ясно е, че футболистите не са в най-добрата си форма. За трите седмици, които остават до квалификационните мачове до световното, трябва да се навакса и да бъдем ОК за Италия и Малта. Затова казвам, че контролата беше изключително полезна - както като колектив, така и като индивидуалности. Предстои ни сериозна работа. Всички футболисти, които бъдат повикани на следващия лагер, трябва да са наясно, че аз съм изключително взискателен. Всички трябва да са наясно, че който не показва това, което аз искам, може и да изпадне от отбора", предупреди селекционерът.

"Чакат ни 2 плюс 2 квалификации, не само мач с Италия. Ние сме в изгодна позиция и не трябва да изпускаме шансовете, които ни се предоставят. Днешният резултат няма да повлияе на тонуса ни. На мен специално не ми е приятно, когато губя в приятелски мачове, така и подготвям отбора - да е изключително мотивиран. Но с Италия не свършват срещите в групата. Следват Малта и още две. 4 по 3 е 12 т., затова не трябва да се концентрираме само върху Италия. Направих някои проби по време на мача как бихме играли срещу Италия и Малта. Затова казах, че правя 6 промени и искам да видя различни варианти", завърши Пенев.

С Македония се готвим за Италия, каза Любо Пенев

"Контролата с Македония е една подготовка за мачовете с Италия и Малта", сподели селекционерът на България Любослав Пенев, предаде БГ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com