Грипът настъпва в Стара Загора

2226
Грипът настъпва в Стара Загора
Снимка: Pixabay

Стара Загора е пред грипна епидемия. През последната седмица значително са се увеличили заболелите от остри респираторни заболявания.

От началото на сезона са регистрирани 5 случая на заболели от грип "Калифорния" и три от "Виктория". За ограничаване на разпространението на грипа са въведени предепедимични мерки в болниците, доболничната помощ, детски градини и училища в региона. В здравните заведения са спрени свижданията, а дезинфекция на помещенията се извършва три пъти дневно.

Младеж загина при падане на колата му в река Тунджа

Един младеж загина на място, а друг е в тежко състояние в старозагорската болница след тежък пътен инцидент между гр. Николаево и с. Ед...

Заради увеличение на заболелите болниците имат готовност да приемат повече пациенти. Най -важното за предпазване от грип е да се избягват места, където има много хора, тъй като болестта се предава по въздушно капков път, съветват специалистите:

"Контакти с хората потенциални носители на вируса да се осъществяват чрез защита с маски, които са механична бариера срещу филтъра на грипа и предаването му. Индивидуална защита е чрез приемане на витамини от плодове и зеленчуци, съветва д-р Петър Лучев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com