Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

949
Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България
Снимка: Община Стара Загора

Тази неделя 21 април за втора поредна година в Стара Загора ще се проведе 5К Beroe Road Race. Това съобщиха на пресконференция по повод 100 години лека атлетика в България и 70 години СКЛА „Берое“ Стара Загора председателят на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Иван Колев, Емилия Драгиева, заместник-председателят на лекоатлетическия клуб „Берое“ и началникът на отдел „Спортни дейности“ при Община Стара Загора Петко Крумов.

„Искам да споделя с вас, че този проект 5К Beroe Road Race, е изцяло организиран от младите треньори в клуба - Иван Попов и Елеонора Драгиева. Имаме чудесни условия за работа благодарение на грижите от страна на Община Стара Загора“, коментира Емилия Драгиева.

Още: Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

5К Beroe Road Race ще се проведе отново в парк „Артилерийски“. Началото е от 10:30 часа в неделя на 21 април. Трасето стартира от обновения парк „Артилерийски“ и преминава през едни от най-главните и равни булеварди на града. Уникално състезание, което ще предостави на всички участващи възможността да се заредят с много положителни емоции и да предизвикат себе си за едно наистина бързо бягане на 5км. Трасето на състезанието е лицензирано и подходящо за абсолютно всички любители на бягането. Тази година участие ще вземат и гости от 5 държави – Кения, Кипър, Нидерландия, Дания и Белгия.

На 21 април, освен 5К Beroe Road Race ще има и общоградско бягане за деца. Над 600 са децата заявили участие в кроса на 600 метра. Всяко дете ще получи и медал за участие.

Още: Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Председателят на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Иван Колев допълни още, че тази година на 15 май се завръща лекоатлетическият турнир „Самарско знаме“ след 4 години прекъсване. „Турнирът ще бъде определено интересен, тъй като дисциплините, които планираме да присъстват са в полза на атлетите, гонещи нормативи.“- допълни той.

„Следват два национални шампионата за атлети под 18 и 20-годишна възраст. Очаква се участие в състезанията да вземат от 700 до 900 атлети. Националните лагери се предвижда да са отново в Стара Загора, което е от полза за целия град, за клуба и състезателите.“ – каза още Колев.

Още: Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

СКЛА „Берое“ е клуб с дългогодишни традиции в Българската лека атлетика. През всичките години на своето съществуване Берое неизменно присъства в топ 10 на най-успешните лекоатлетически клубове в страната. Тук са се подготвяли и се подготвят много национални състезатели. Клубът провежда тренировки в лекоатлетическия стадион „Берое“ в Стара Загора. В него членуват състезатели от всички възрастови групи. Специализира в спринтовите и скоковите дисциплини, но също така има изявени състезатели на средни и дълги разстояния. В момента в клуба има десет треньори, занимаващи се с повече от 200 състезатели.

Организаторите се извиняват за неудобството, което ще причинят на гражданите поради временна организация на движението по време на състезанието 5К Beroe Road Race.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Ето колко ще струва ремонтът на ключова улица в Стара Загора

През юни Стара Загора отново ще бъде джаз

Нов и по-свеж облик за четири квартала и два парка в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com