Борисов за водата в Хасково: Тук пак опитаха да подплашат населението

2794
Борисов за водата в Хасково: Тук пак опитаха да подплашат населението
Снимка: БГНЕС

Тук пак опитаха да подплашат населението. От 1946 година в България са добити, по времето на управлението на социалистическата партия, над 17 600 тона уран от недрата.

Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на инспекция на строителството на зала "Арена Бургас" във връзка с повишените стойности на уран в питейната вода в Хасково, съобщи агенция "Фокус".

Борисов разговаря по телефона с турския премиер

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов проведе телефонен разговор с министър-председателя на Турция Бинали Йълдъръм. Това съобщиха от прес...

„Смятайте, ако сега е опасно за населението, какво му се е случвало през урановите мини по време на 17, 20,30 конгрес на БСП. Хич не им отива на тези, които употребяват думи като „Чернобил“. Пак тази партия скри от хората. Тогава аз бях на манифестация и валеше дъжд. Майка беше направила едни марули, си спомням, защото само на 24 май, понеже много се връщат към миналото, майка купуваше една плешка агнешко, защото баща ми Методи имаше имен ден. Това беше за годината. Хубавите времена по време сигурно на 18-ия конгрес“, коментира Борисов. По думите му от 76 кладенци, един има повишено съдържание.

„Спомням си, че Световната банка ни даде препоръка от 0,6 да го направим на 0,3. Това 50 години е било така и мога да обещая, че там където възникне проблем, и с уговорката, че направим правителство, веднага да им се дадат пари за нови кладенци, нов водопровод и да се реши въпросът. Всичко друго е политиканстване, което само плаши и притеснява хората. Ще им бъде решен въпросът. Ще направим 5 нови, ако трябва и ще решим въпроса веднага“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

„В Банкя водата, пише на чешмата, че не е хубаво да се пие дълго време. България е на такова място, където съдържанието на уран е най-голямо в Европа. Затова са инвестирани толкова пари в урановите мини до след 1990 г., когато СДС идва и абсолютно правилно ги затваря. Това не е било полезно за хората. Можем да се върнем и ние назад в историята. Да изчакаме да си вървим по пътя“, каза още Бойко Борисов.

"Червената олигархия" и зависимостите на БСП всички ги знаем, така че за мен не е изненада битката между червената олигархия заедно с нейния председател, каза още лидерът на ПП ГЕРБ в коментар относно скандала с главния прокурор и Сашо Дончев.

Семерджиев категоричен: Няма опасност за здравето на хасковлии

Към момента няма риск за здравето на жителите на Хасковския регион,използвали вода с повишено съдържание на уран и алфа-частици. Това з...

"Като приключим обхода на Бургас – той ще остане за местните, за туризма и за всички българи, както и пътят Слънчев бряг – Бургас и спортната зала. Явно при други партии в България това не е било така и сега още не могат да изживеят загубата на изборите, бяха си разпределили постовете, поели са много ангажименти", заяви Борисов.

„Огромните пари, които се изсипаха и на двата избора – президентските и парламентарните, включително и в медиите, знаете ги добре. Така че едно време имаше битка между "червените мобифони" и "червените баби", сега има между "червените олигарси" и кой да надделее вътре в партията“, коментира Борисов. По думите му е много труден техният баланс.

„Ние в ГЕРБ винаги сме благодарили на фондациите „Конрад Аденауер” и „Ханс Зайдел”, които са ни осигурявали всички финансирания за семинари, за кръгли маси, за да не се налага да ходим и да искаме от тук, от там. Ние това, което искаме да направим, остава за хората. Като направим обхода на Бургас, си остава за вас и за туризма и всички българи, които ще дойдат на море“, каза още Бойко Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика