Близки среща с индийска кобра в епизод 6 на "Диви същества с Доминик Монахан" по VIASAT Nature

6695
Близки среща с индийска кобра в епизод 6 на "Диви същества с Доминик Монахан" по VIASAT Nature

 

В епизод 6 на поредицата по VIASAT Nature (понеделник от 20:10) Дом е в Шри Ланка, където се заема да научи повече за най-иконична змия в света – индийската кобра. Шри Ланка е известна като "островът на змиите". При 100-те вида, които могат да се открият в страната, ухапванията от змии на глава от населението са повече от където и да било другаде по света – над 30 000 на година! Дом се впуска през Шри Ланка и открива малко познат островен народ, който живее сред изумителни планини, тучни чаени плантации, ботата култура и впечатляващи будистки храмове.

Доминик е най-известен с кино-ролята си в адаптациите на „Властелинът на пръстените“ и сериала „Изгубени“. Истински любител на природата, той развива още от ученическа възраст познания и любов към насекомите и влечугите, които запазва и до днес. Монахан е посещавал колежа Аквинас в Обединеното кралство, където е изучавал английска литература, драма и география. В момента живее в Лос Анджелис, Калифорния.

В настоящия трети сезон на "Диви същества..." Дом разширява търсенията си към още по-големи и по-лоши животни - индийска кобра, летящ гущер, гигантски китови акули и редкия и много страховит Ай Ай от Мадагаскар са само няколко от съществата в списъка на му този път.

Монахан, който също е и продуцент на предаването, отвежда зрителя на пътешествие в такива прекрасни места като дъждовните гори на Бразилия, океана край Мозамбик и богатата екосистема на Мадагаскар, за да види отблизо най-неуловимите и необикновени същества, познати на човека.

Виртуална джунгла на VIASAT NATURE приютява „Диви същества с Доминик Монахан“ онлайн

Viasat Nature създаде специален микро-сайт http://wildthings.viasatnature.bg/ с богата информация и виртуална „джунгла&...

По пътя си, той попада на оживени места, особени експерти и много видове, които обитават странни и великолепно диви места на нашата планета, включително открива един напълно нов вид паяк, наречен на него – паякът Монахан (или Ctenus monaghani).

Епизод 6 на "Диви същества с Доминик Монахан" - в Шри Ланка - е по VIASAT Nature от понеделник, 29 май, от 20:10 с повторения от 23:45, в петък от 21:00 и в неделя от 16:30.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино