Идеи за нискобюджетна луксозна почивка на морския бряг

8429
Идеи за нискобюджетна луксозна почивка на морския бряг
Снимка: Pixabay.com

Работили сте неуморно и усърдно през годината, настъпила е дългоочакваната отпуска и мечтаете за екзотична дестинация или луксозна почивка на морския бряг, но бюджетът ви не позволява нищо по-различно от скромна квартира? Много хора се намират във вашето положение особено тази година, белязана от финансова криза, спад на доходите и загуба на работни места. Има няколко трика, с които да си подсигурите мечтаната луксозна почивка на ниска цена. Ще повдигнем завесата и ще ви помогнем да отпивате блажено коктейла си от собствения басейн на брега на морето в двора на луксозна вила.

Как да почивате луксозно за малка сума?

1. Ранни резервации

За тях вече е късно, но за идната година може да помечтаете и сега. Ранните резервации предлагат изключително изгодни цени и отстъпки, достигащи до 50-70% от редовната цена. Важно е обаче да внимавате с кого подписвате договор или на кого превеждате сумата за резервацията. От съществена важност е да има опция да ви възстановят платената сума, ако се откажете от почивката си или при непредвидени обстоятелства. В случай, че говорим за скъпа екскурзия, направете си застраховка за отмяна на пътуването. Това ще ви даде гъвкавост, сигурност и свободата да планирате година напред.

2. Почивка извън активния сезон

Септември понякога е по-слънчев и приятен от юли, а цените през първия месец на есента са много по-изгодни и ниски, отколкото в активния сезон. Плажовете са по-просторни, безлюдни и чисти, а времето не е непоносимо горещо. Пробвайте да почивате след 15 септември на морския бряг и вероятно никога повече няма да стъпите там август.

Kакво не трябва да слагате в куфара преди път?

Колко често ви се е случвало да използвате само една част от багажа си в куфара?  За тези, които искат да си спестят не само от п...

3. В последния момент

Това е ситуация абсолютно противоположна на ранните записвания. Ако имате възможност да заминете на почивка от днес за утре, следете предложенията на луксозните места за настаняване. Често, когато потребител се откаже в последния момент от резервацията си или се получи малка дупка между резервации, те пускат луксозните стаи, апартаменти или вили на символична цена, за да не останат празни. Това е вашият шанс да почивате петзвездно за скромна сума.

4. Играй и печели

Много от брандовете, туристическите компании и местата за настаняване поддържат свои страници за комуникация и активно привличане на туристи в социалните мрежи. Често може да намерите там игри, някои от които с примамливи награди – безплатна почивка или ваучер. Играйте активно. Може късметът да е на ваша страна.

5. Вила под наем

Идеи за пътуване из България до края на лятото

Има някои страхотни идеи, които да реализирате ако искате да пътувате из България до края на лятото. Те са из цялата страна и могат да ...

Интересът към самостоятелните имоти на брега на морето със собствен басейн в двора нарасна през последната година, което доведе и до скок в цените им. Предлагат се изключително романтични луксозни вили с всички удобства. Трудно е да си позволите този разкош сами, но имайте предвид, че често те са 2-3 или повече спални и могат да приютят до 8-12 и повече души. Съберете приятелите си и изберете любима и желана дестинация. Луксозната вила с палми на брега може да ви излезне колкото легло в стая в хотел 2 звезди, когато сметнете и разделите разходите помежду си.

За какво да внимавате?

- Проучете за допълнителни такси и скрити условия.

- Поискайте снимка на самото място за настаняване. Някои компании снимат най-добрите си апартаменти и вили, а се оказва на место, че не е това, което сте очаквали.

- Оставете си вратичка за смяна на плановете и опция за връщане на платеното капаро или поне за промяна на датите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Заради свръхтуризма: Европейска столица забранява строителството на нови хотели

Скок на международните пътувания: Кои бяха най-натоварените летища през 2023 година?

Хотелът, който плаща на гостите, ако вали по време на почивката им

Туристически влак в наша съседка ще обикаля културните забележителности в страната

Местните жители на емблематични острови: Свръхтуризмът ни убива

Защо богатите вече получават по няколко паспорта?

Круизна компания отменя над дузина пътувания през 2025 година

Къде откриха най-високия висящ пешеходен мост в Европа?

Да обиколиш целия свят за малко пари: Данаил Алеков ни разкрива тайната (ВИДЕО)

Защо осем пътници от круиз, изоставени на остров, дни наред гонят кораба си?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пътешествия