Виртуална джунгла на VIASAT NATURE приютява „Диви същества с Доминик Монахан“ онлайн

2472
Виртуална джунгла на VIASAT NATURE приютява „Диви същества с Доминик Монахан“ онлайн

Viasat Nature създаде специален микро-сайт http://wildthings.viasatnature.bg/ с богата информация и виртуална „джунгла“, където можете да се докоснете до някои от животните, на които се натъква Доминик в поредицата „Диви същества...“

13-те епизода на новия трети сезон с Доминик се излъчват премиерно в понеделник от 20:10 с повторение в петък от 21:00 часа по Viasat Nature и изследват някои още по-рядко срещани същества като летящ гущер, гигантска китова акула и лемурът Айе Айе от Мадагаскар.

Доминик Монахан е показал изключителна многофункционалност като актьор с ролите си на Мери в трилогията „Властелина на пръстените“ и Чарли Пейс в сериала „Изгубени“ на ABC. Той прави предаването „Диви същества с Доминик Монахан“ през 2012. Приключенската поредица проследява пътуванията на изследователя до отдалечените краища на земното кълбо в търсене на екзотични, странни и застрашени животински видове.

Монахан, който също е и продуцент на предаването, отвежда зрителя на пътешествие в такива прекрасни места като дъждовните гори на Бразилия, океана край Мозамбик и богатата екосистема на Мадагаскар. По пътя си, той попада на оживени локации, странни експерти и много видове, които обитават великолепно диви кътчета на нашата планета, като дори открива един напълно нов вид паяк, наречен на него – паякът Монахан (или Ctenus monaghani).

В епизодите през май очаквайте:

Епизод 3: Мадагаскар – Айе Айе от 8 май

Дом е в Мадагаскар, известен със страшни зверове и впечатляващи пейзажи, в търсене на прословутия Айе Айе. Местната легенда разказва, че този безобиден лемур е прокълнат демон, който трябва да се избягва на всяка цена. Докато Дом обикаля острова и уникалните му места за тайнствения Айе Айе, той открива също хамаленони, мистериозни змии, гущери, най-големия (и най-шумния!) лемур на земята, преди финалната среща с едно от най-неразбраните животни на планетата.

Епизод 4: Мозамбик – Китова акулаот 15 май

Дом тръгва от Мапуто, оживената столица на Мозамбик, към обширното крайбрежие на страната. Мисията му: да плува с най-голямата риба на света, китовата акула. Този звяр не се намира лесно и да го открие е като да намери игла в голяма купа сено. За да си помогне, Дом наема местен пилот, който наблюдава от въздуха, докато той претърсва щателно по вода. Срещата му с гигантската китова акула, обаче, напълно надминава очакванията му.

Епизод 5: Южна Африка – Бял лъвот 22 май

Дом е в Южна Африка в търсене на най-рядката голяма котка на планетата: белият лъв от Тимбавати. Предвид това, че в дивата природа има само 13 останали екземпляра, това наистина се случва веднъж в живота. Проблемът е, че непрекъснато се разсейва! По пътя към областта Тимбавати, Дом се сблъсква на ето толкова с ранен лъв, преследва импала заедно с двойка гепарди и най-сетне получава благословията на племето, което вярва, че белият лъв произхожда от звездите и въплътява духовете на царствените им предшественици.

Най-доброто по VIASAT EXPLORE, HISTORY и NATURE през ЮНИ

Най-доброто по VIASAT HISTORY за юни 2017! Тайните на великите британски замъци От вторник, 13 юни, в 23:10 ч. Сезон: 1&2 Бро...

Епизод 6: Шри Ланка – Индийска кобраот 29 май

В Шри Ланка Дом се заема да научи повече за най-известната и най-иконична змия в света – индийската кобра. Шри Ланка е известна като островът на змиите. При 100-те вида, които могат да се открият в страната, ухапванията от змии на глава от населението са повече от където и да било другаде по света – над 30 000 на година. Дом се впуска през Шри Ланка и открива малко познат островен народ, който живее сред изумителни планини, тучни чаени плантации, ботата култура и впечатляващи будистки храмове.

Епизодите се излъчват премиерно всеки понеделник от 20:10 часа с повторение в петък от 21:00 по VIASAT NATURE

Виртуалната джунгла се намира на http://wildthings.viasatnature.bg/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com