България има централна роля в стратегията за устойчивост на United Group

1015
България има централна роля в стратегията за устойчивост на United Group
Снимка: Vivacom

Корпоративният свят играе важна роля в борбата с изменението на климата и бизнесът поема не малка част от глобалните усилия за намаляване на вредните емисии. Да влезеш в клуба на климатично неутралните компаниите /Net Zero/ не е просто емблема, а важен стратегически приоритет, който дефинира най-отговорните компании.

По пътя на Net Zero компаниите се е устремила и Vivacom, като част от голямото семейство на United Group. В началото на тази година водещият инвеститор в медийната и телеком индустрия в региона и в България даде сериозна заявка да се превърне в климатично неутрална компания до 2040 година, а наскоро Желко Батистич, вицепрезидент „Технологии“ на United Group, отбеляза в медийно интервю и мястото на България в тази стратегия.

Още: United Group назначава Александра Делвенакиотис за вицепрезидент "Публични комуникации"

„Не можем да не подчертаем централната роля на България в нашата стратегия за устойчивост, където ние активно развиваме проекти за възобновяема енергия, като се фокусираме върху изграждането на слънчеви и вятърни централи в страната. Трябва да се отбележи, че генерираната от тези проекти енергия се прогнозира да надхвърли общото енергийно потребление на цялата United Group, което още веднъж подчертава ролята на България в нашия стремеж към въвеждане на трансформиращи екологични инициативи“, казва Батистич и подчертава, че успоредно с това Групата предприема постепенни, въздействащи крачки към постигане на климатична неутралност – „Нашата цел е до 2027 г. да преминем изцяло към възобновяеми енергийни източници и така да осигурим използването на 100% зелена енергия. Също така сме категорични в стремежа си да постигнем въглеродна неутралност за отпечатъка от оперативна ни дейност до 2030 г.“

Още: Само за 2 години UGI Wholesale реализира успешно редица проекти в цяла Европа

В новата реалност, в която всички ние носим отговорност как се отнасяме към Земята, и бизнесът, и хората дават своя принос, за да се намалят вредите върху планетата. Затова все повече потребители търсят продукти и услуги от компании, които са отговорни към околната среда. Точно затова United Group разработва и придобива продукти, които се отличават не само като съдържание и цени, но и по отношение на енергийната ефективност и поставените цели за устойчивост. През 2022 година от United Group въведе нови функционалности в мобилната мрежа за достъп, което доведе до понижаване на разходите за електроенергия с близо 20%.

Преходът към устойчиви практики доказано насърчава иновациите и развитието на технологиите. По думите на Батистич именно Vivacom е един от най-важните хъбове за иновации на Групата в региона, тъй като разполага с много силни инженерни и развойни екипи.

Устойчивите технологии са сред глобалните тенденции, селектирани от Батистич, които се превръщат във водещите фактори в региона. Телеком секторът увеличава фокуса си в тази посока като въвежда технологии, които целят да намалят въздействието върху околната среда. Другите тенденции, които вицепрезидентът „Технологии“ отличава като важен фактор в развитието на региона, са: Изкуственият интелект, който вече намира много приложения в телекомуникациите; Ускорените инвестиции в 5G и оптични мрежи, както и лансирането на 5G високоскоростен интернет за дома (5G FWA) на места без оптичната свързаност; Пазарната консолидация и технологична стандартизация на консолидираните мрежи до гигабитови (Gbps) скорости, както и ускореният темп на миграция на IT услуги в облака.

Още: United Group приключи продажбата на пасивната инфраструктура на мобилните мрежи на TAWAL

„Всички тези тенденции предизвикват така наречената експлозия на трафика на данни, което е истинско предизвикателство за сектора, но позволява разработването на иновативни продукти и решения. Неслучайно инвестициите в иновации са стратегически приоритет за United Group“, казва Желко Батистич.

Още: Vivacom ще проведе технически тестове на ORAN технологията в България

От стъпването на United Group на българския пазар през 2020 г., Групата е инвестирала повече от 350 млн. евро в инвестиции и придобивнаия. Разширяват покритието на оптичната си мрежа до дома на клиента с 15% и днес достигат до близо 1,5 млн. домакинства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от UNLIMITED TECH GUIDE:

Летният стаж във Vivacom и неговите предимства

United Group B.V. продължава позитивната тенденция на растеж с рекордни резултати през 2023 година

Велики оферти за 5G смартфони от Vivacom

Супер оферта от Vivacom: Най-качественият оптичен интернет в България с 50% отстъпка за цяла година

Във Vivacom над 700 служители са част от експертни програми за развитие

Vivacom Регионален грант подкрепя 10 проекта със 100 000 лева (СНИМКИ)

Кои са най-гледаните филми и сериали в EON Видеотека през март

Vivacom спечели призовото първо място в категорията „Инвеститор в човешкия капитал“ (СНИМКИ)

Специална филмова селекция с Брус Уилис в EON видеотека

Vivacom представя специална празнична селекция от филми в EON видеотека по случай 8 март

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Unlimited Tech Guide