Фризерът може да се ползва не само за замразяване

10086
Фризерът може да се ползва не само за замразяване
Снимка: iStock/Guliver

Тесни обувки, стари одеяла или изтощени батерии на дистанционното - всички тези проблеми изглеждат несъвместими, но имат едно и също решение - замразяване. Само трябва да ги поставите за известно време в камерата или фризера и ще станат като нови, информира "24 часа". И това не са единствените неща, които ниските температури могат да направят.

Фризерът може да се ползва и за разширяване на обувки. Просто напълнете пликове с вода, завържете ги добре и ги сложете в новите си обувки, а след това ги поставете във фризера. От ниската температура водата ще се разшири, а заедно с нея - и обувките ви. Ако разполагате с голям фризер, поставете завивките в него и след това ги изперете с гореща вода. Така ще успеете да унищожите всички бактерии и акари, които са се събрали в материята. И още - натъркайте мястото на залепена дъвка или восък с ледено кубче и петното ще изчезне. Ако не се изчисти напълно, поставете лист хартия върху восъка и минете отгоре с ютия. Восъкът ще се разтопи и ще полепне по хартията. Ако восъкът е по посуда или мебел, замразете парче плат и след като то се втвърди добре, натъркайте с него мястото.

Нелегални цигари във фризер хванаха митничари

Цигари във фризер откриха митничари в района на "Дунав мост 2". 796 кутии (15 920 къса) цигари задържаха митнически служители от ГД "Ми...

Чорапогащникът пък може да бъде накиснат с хладка вода и поставен в найлонов плик. След това, го оставете в камерата за една нощ и изсушете на стайна температура. Влакънцата на иначе тънката материя ще са стегнали и ще издържат повече. За батерии от никел метал хидрид и никел-кадмий може да бъде удължен срокът на годност и издръжливостта им. Поставете ги във фризера за известно време, а след това - за кратко - и на стайна температура, преди да ги ползвате. Трябва да имате предвид, че методът не работи за алкалните батерии.

Нощувката във фризера удължава живота и на свещите. При ниските температури восъкът ще се стегне и след това ще гори по-бавно. Натуралното кисело мляко и кефирът магически ще се превърнат в любимото крема сирене за мазане на филийка само след една нощ във фризера. Замразете ги добре и след това, пуснете в блендера да се разбият. За да не ви люти на очите, докато режете лук, го оставете на студено за 15 - 20 минути, като вкусът му няма да се промени. Ако искате ледчетата за напитките да бъдат цветни, вкусни и да изглеждат добре на масата, може да сложите сезонни плодове или мента във формичките и да добавите малко вода. Когато замръзнат, цветните и вкусни кубчета може да се сложат в лимонада, вино, вода и всякакви други напитки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Открийте най-много и най-малко съвместимите зодиакални знаци според астрологията

Какво причинява висока сутрешна кръвна захар и как можете да я намалите?

Нумерологията и нейното въздействие върху човешкия живот

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да успокоим сухата кашлица: 3 работещи съвета

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Как да облекчим болката при изгаряне: 4 ефективни начина

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com