ТОП упражнения, които изгарят безумно много калории

18304
ТОП упражнения, които изгарят безумно много калории
Снимка: iStock/Guliver

Нямаш достатъчно време... Но имаш купища енергия и решителност да се впишеш в този тоалет. Ето какво препоръчват научните изследвания и кои са 4-те упражнения, които изгарят най-много калории. Каквото и да изберете, не забравяйте да се придържате към него и ще имате резултати бързо!

1. Спринт

Докато джогингът е упражнение, обичано от мнозина, които искат да се отърват от килограмите, то трудно може да се сравни с по-бързата си, по-сегментирана версия – спринт. Само 20 минути спринтове изгарят същото количество калории като 45 минути джогинг! Нищо чудно, че спринтът остава начело в списъците за фитнес – тази дейност изгаря най-много калории. Разбира се, не можете да спринтирате за повече от 30-60 секунди, защото тялото ви ще изчерпи кислорода (а вие ще останете без енергия), така че ще трябва да смесите 30-секундни спринт сесии с 30-90 секунди ходене или джогинг.

Кои са най-нискокалоричните, но много вкусни храни?

2. Гребане

Ако посещенията във фитнес залата са част от ежедневието ви, можете да използвате гребния тренажор. Направени особено популярни благодарение на движението CrossFit, гребните машини са страхотни за кардио и тренират цялото ви тяло едновременно. Ако искате да осигурите най-много изгорени калории на упражнение, трябва да се ограничите до 20 или 30 удара в минута... И да продължите поне 30 минути.

3. HIIT тренировка

Още една тренировка, която постоянно ще намирате в списъците на "Коя дейност изгаря най-много калории на час?" Високоинтензивните интервални тренировки могат да изгорят девет пъти повече мазнини от по-стабилните кардио упражнения. Това отчасти се дължи на ефекта след изгаряне – това означава, че ако тренирате достатъчно интензивно, тялото ви ще продължи да гори калории часове след тренировката. Така че можете да седнете и да оставите тялото си да стане по-тънко от само себе си, докато си почивате – но трябва да си го заслужите!

Експертите обясняват кое упражнение изгаря най-много калории

4. Плуване

Ако не сте фен на фитнес залите, тяхното оборудване и потта, която се стича по тялото ви, а предпочитате да отидете на басейн, имаме страхотни новини за вас. Интензивното плуване е особено ефективно за отслабване! И ако имате проблеми с краката или друга травма, която трябва да заобиколите, водата е чудесна среда за това – тялото ви ще се адаптира по-лесно към нея.

И така, коя тренировка изгаря най-много калории? Изброихме 4 упражнения, които са базирани на изследвания и можете да ги намерите на върха на много списъци. Въпреки това, няма твърдо правило за това. Количеството калории, които изгаряте, зависи от това колко дълго и колко интензивно тренирате. Всяка тренировка, която наистина обичате да правите с енергия и за дълго време, ще ви донесе страхотни резултати!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Искате ли да сте млади и красиви? Добавете този продукт към вашата диета

Защо много хора пият чай от джинджифил на гладно?

Тези ключови симптоми показват, че имате проблем с щитовидната жлеза

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 30 април /валутен калкулатор/

Тези суперхрани намаляват риска от онкологични заболявания

Това е най-полезната закуска за чревното здраве

Добавете този зеленчук към салатата си и няма да се познаете в огледалото

Вкусът на метал в устата и още 8 признака на ниска киселинност на стомашния сок

Защо чаят от ройбос е полезен за жените?

С тези съвети, лесно ще различите пресните яйца на пазара

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com