Връчиха дипломите на зрелостниците от две видински училища

946
Връчиха дипломите на зрелостниците от две видински училища
Снимка: община Видин

Учениците от випуск 2021 на СУ „Цар Симеон Велики“ и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ получиха днес своите дипломи.

Официалните гости на тържеството в „царското“ училище бяха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова, председателят на обществения съвет към училището Александър Русев и др.

Кметът на Видин връчи дипломите на зрелостници от ГПЧЕ „Йордан Радичков“ с пълни шестици от матуритe

Учениците от випуск 2021 на видинската езикова гимназия получиха днес своите свидетелства за завършено средно образование. Сред официал...

Д-р Ценков поздрави младежите за успешното им дипломиране и постигнатите високи резултати на държавните зрелостни изпити. „Сега, когато се изправям пред Вас – млади хора, които сте бъдещето на Видин и на България, изпитвам чувство на гордост, на уважение и на преклонение пред Вашите усилия“, каза кметът в приветствието си. Той посочи, че зрелостниците от Випуск 2021 година достойно продължават славните традиции на СУ „Цар Симеон Велики“ и ги призова да следват мечтите си и винаги да помнят своето училище и старопрестолния Видин.

Д-р Ценков връчи дипломите на две зрелостнички, постигнали пълни шестици на матурите – Валерия Ангелова по „Английски език“ и Александра Евдокимова по „Биология и здравно образование“.

Директорът на СУ „Цар Симеон Велики“ Ирена Гъркова подчерта, че ръководството и педагогическият колектив на училището се гордеят с всички ученици от випуска, като сподели, че особено радващ е големият брой на постигналите отличен успех на държавните зрелостни изпити. По време на церемонията със златна значка бе наградена Емилия Петкова, която е с пълен отличен от целия гимназиален курс на обучение.

100 лв. стипендия за зрелостници с високи резултати от матурите

Повече от 4500 зрелостници ще получат допълнителна стипендия от 100 лева на месец, ако продължат образованието си в определени специалн...

Днес се проведе и тържественото дипломиране на възпитаниците на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Гост на събитието беше заместник-кметът на Община Видин по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев, който връчи дипломите на част от младежите. „Вървете уверено по своя житейски път, бъдете успешни и сбъдвайте мечтите си“, пожела той на зрелостниците. След това Скорчев прочете поздравителния адрес от кмета на Общината д-р Цветан Ценков до директора на училището Мариета Георгиева, учителите и учениците от Випуск 2021.

Празникът в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ уважиха също заместник областният управител на Видин Илия Каменов и началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова. По време на тържеството бяха наградени ученици, заели призови места на национални и международни състезания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВИДИН:

Проверяват болницата във Видин след случая със 104-годишната жена със синини

След лечение в болницата във Видин: 104-годишна жена е със синини и травми

Лесно ще познаете видинския диалект по тези няколко израза

Шофьор на автобус във Видин почина в движение

Хванаха шефа на РЗИ-Видин пиян зад волана

Работещите в "Ел Би Булгарикум" във Видин готвят протест

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

Скандал с избора на председател на местния парламент във Видин

10 години затвор за младежите, убили човек за шише ракия във Видинско

Крепостта "Баба Вида" отново приема посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com