Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Ружинци: С проектите ни връщаме хората към света (ВИДЕО)

11 декември 2023, 22:30 часа • 1998 прочитания

Северозападна България доби противоречива слава през последните десетилетия и по-често говорим за този район в контекста на проблемите му. Една малка община обаче има с какво положително да се похвали.

Срещнахме се с кмета на Ружинци Александър Александров по време на встъпителната конференция на Националното сдружение на общините в Република България и обсъдихме постиженията на общината в изминалия мандат:

Още: Кметът на Ружинци с решение да облекчи издаването на документи от администрацията

“Бяха две много трудни години и единствено местната власт беше на мястото си. Ние успяхме да оцелеем в това трудно време и да постигнем това, което си бяхме начертали. Реализирахме десетки километри водопровод, пътища. Ние сме подали за финансиране в Централния бюджет още улици и водопровод, както и една сграда, която да направим енергийно ефективна”, коментира кметът Александров и добави, как буквално връщат хората към цивилизацията с новите проекти:

Още: В Ружинци оптимизират системата за сметосъбиране

“Най-големият ни проект през изминалите години, като финансов ресурс, беше водопроводът. Но най-тежкият бе пътят до Черно поле - реализирахме първия етап през тази година, но предстои през следващата година - втория етап. Тези хора са почти откъснати от света.

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес