Професия политическа гад

61503
Професия политическа гад

За пореден път сме свидетели как някой обръща политическата палачинка.

Сега, когато преговорите за правителство са на финалната права, отново се намира някой, който да си придава важност и да поставя в риск стабилността на страната.

Цачева: Гласуваме новото правителство в петък

Новото правителство на България по всяка вероятност ще бъде гласувано в пленарна зала на Народното събрание в петък. Това каза предсе...

Патриотичният фронт, избрал неуместно името си, защото е толкова патриотичен, колкото и злополучната "Атака", първо прегърна широко ГЕРБ с декларацията, че са съгласни с вижданията им едва ли не на 100% и изобщо, всичко е цветя и рози. След това поразмислиха и мишките в тях проговориха, че е по-лесно да подкрепят правителството, но не персонално като политически фигури, ами с имагинерната и размита отговорност "експерти". И накрая решиха, че изобщо нямат съвпадения с ГЕРБ и отказват да крепят кабинета им.

Разбира се, шизофренията и нагаждачеството не са изненадващи характеристики на Патриотичния фронт, в който едните 50% приставаха на кой ли не, и последно на Бареков, дотогава, докато имаха изгода, а след това с ехидна усмивка се изнасяха от потъващия кораб. Следователно, "устоите" и "ценностите" на другите 50% нямат нужда от коментар.

Безотговорното политическо поведение е абсолютно недопустимо особено за формации, претендиращи да са патриотични.

Фронтът е добре да осъзнае, че ситуацията е критична и всички са принудени да правят отстъпки. Трябваше да отстъпят Реформаторите, трябваше и особено болезнено да правят отстъпи и от ГЕРБ, имайки предвид огромните компромиси, които явно са направили, ако се окажат верни слуховете за умопомрачително неадекватните министри, които от партията на Борисов са приели.

Ама нямало да се продължава оградата на границата с Турция, ама нямало да се замразява цената на тока. Първо, подобни предложения са повърхностни, вредни и неадекватни. И второ, дори от Патриотичния фронт да не осъзнават това, те са длъжни да приемат своя дял компромис. Вярно е, че имат и добри предложения, но в момента държавата има по-належащи проблеми. Нека бъдат решени първо те, след това патриотите ще имат време да лобират за останалите си приоритети.

Калфин: Ако ГЕРБ и РБ приемат предложенията ни, сме "за" участие в правителството

Ако ГЕРБ и Реформаторският блок приемат нашите предложения, ще потърсим варианти за участие в правителството. Това каза пред журналисти...

Но да се фръцнеш, защото не става на твоята и да срутиш възможността за съставяне на така нужното правителство, е пълна безотговорност. Така правят политическите гадове. И националните предатели.

Нови избори са решение само за някой с ограничен интелект, неадекватен поглед върху политическите реалности или безразличие към съдбата на държавата.

Политиците трябва да осъзнаят, че може да стане по-лошо. Това изобщо не е дъното и има още много накъде да пропадаме. Нови избори ще доведат до по-лош вариант за правителство. Просто защото всички ще вземат по-малко гласове, особено Реформаторския блок, с изключение единствено вероятно на ДПС.

Това е най-добрият шанс, с който българският елит разполага в момента. Вижда се, че и той не е розов и лишен от арогантност, некомпетентност и задкулисие. Абсолютно е възможно обаче да стане много по-лошо.

Автор: Десислава Любомирова

Каракачанов: Нищо от това, за което говорехме, го няма в програмата на ГЕРБ

Това, за което сме си губили времето на две срещи с ГЕРБ, го няма в програмната им декларация. Това каза пред журналисти на влизане в п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com