Прокуратурата да не рови избирателно

7732
Прокуратурата да не рови избирателно

Анонимките, които предизборно тресат държавата и по които едва ли не всеки има мнение, освен за достоверността им, поставят и други въпроси. Възможно е и се допуска и този, който е подал в Главна прокуратура анонимката срещу МВР (лепната от Станишев персонално на Цветанов) да бъде подведен под отговорност за НЕДОНЕСИТЕЛСТВО. Така е по закон. Всеки, който разполага с информация, застрашаваща националната сигурност, и не я доведе до знанието на съответните органи навреме, подлежи на наказателна отговорност. Щом в Станишевата анонимка, която той на бегом отнесе в прокуратурата, става дума за закононарушения със сересета още от 2009 и 2010 година, то "доброжелателят", който му я е подхвърлил, също попада под ударите на закона. Логично е - защо подателят на анонимката си е траял 3-4 години и едва сега, месец преди изборите, я пуска в обращение. Ако това не е класическо недонесителство, здраве му кажи. В името на равнопоставеността, редно е, успоредно с прокурорското разследване за нерегламентирано подслушване, прокуратурата да се заинтересува и от НЕДОНЕСИТЕЛЯ. И уважаемите прокурор и да го подхванат и него. Не върви половината закон да се спазва, а за другата половина да си затваряме очите! А пък ако накрая се установи, че натопените са невинни, издирен, авторът на аноннимката трябва да бъде подведен под отговорност и за писане на доноси. Освен всичко останало, присъдата му да включва и прокурорските разходи. Станишев пък, обвинил Цветанов, че е прекия поръчител на подслушванията, също трябва да отговаря пред закона. За публично нарочване, както и за морални и материални вреди.

Малко по-различен е случаят с превантивно уволнения шеф на ГДБОП Флоров. И при него анонимката (за корупция) също е със задна дата, 90-те години на ХХ век. Разследване тогава е имало, но то не е установило нередности в работата на антимафиота, камоли пък корупция, и то е било преустановено. Прокурорите сега рестартират обвинението, като чисто юридически тънкостта тук е дали, ако все пак се открият нарушения на Флоров, ще бъде потърсена отговорност от магистратските екипи, които са го обявили за невинен. Поради липса на доказателства. Би трябвало. Пак заради равнопоставеността! Когато едната страна си плаща за дяволъка, плаща и другата, проспала престъплението!

Мирослав Найденов: Целият кабинет, дори Борисов, беше подслушван от Цветанов

МВР ме подслушваше незаконно, като това беше разпоредено от бившия вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов. Това сензационно за...

Щом сме за равнопоставеност, нека прокуратурата размрази и замразените от 2009-2010 година резследвания срещу министрите от Тройната коалиция. Да си ги припомним: Масларова, Гагаузов, Мутафчиев, Валери Цветанов, Кабил, Етем, Милен Велчев (за неизгодното преструктуриране на външния дъл, но защо не и за хотелите на роднините му на морето). Както и за свързаните с това управление разследвани и неосъдени Вальо Топлото, Красимир Георгиев "Фронтиер", Батко и Братко и т.н., и т. н. Тук задължително неприятности трябва да има и Станишев около претупаното разследване за "изгубените" пет секретни доклада. В интерес на истината, за тях пакостникът вече беше... порицан.

Прокуратурата е задължително деполитизирана и би трябвало да е равно отдалечена от политиците. Иначе стожерът на държавността, не дай си Боже, ще е взел партийна страна и ще излезе, че се опитва да репресира политическия опонент. В случая - предизборно.

Покрай анонимките се чу и президентът. Вместо да хвали изпреварващо прокуратурата, по-добре е Плевнелиев да поиска горните "пропуски" в прокуратурата от времето на

Борис Велчев да бъдат коригирани. Да не бъде по-католик от папата и да не забравя от кое котило е. Не е толкова страшно, както не беше страшно до последно Първанов да милее за БСП, а Петър Стоянов да заявява, че винаги е бил и винаги ще си остане седесар.

Сова Харис: ЦецоOFFгейт може да преобърне вота

Резултатите от най-новото изследване на "Сова Харис" са красноречиви: 73% от хората са убедени, че службите от МВР са извършили нерегла...

Да не забравя, на кого дължи президентството си и че можеше и досега да брои километричните камъни на магистрала "Тракия"! С всичкото ни уважение към институцията!

Автор: Валентин Стоев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com