Станишев на каишка!

47098
Станишев на каишка!
Снимка: БГНЕС

Кашата с мораториума дойде да покаже две неща, които, впрочем, добре се знаеха от българското общество. Първо, че управлява ДПС, и, второ - че подкрепата на "Атака" в парламента всъщност е за турската партия. Нищо, че негативите от нея жъне БСП.

Защо ли? Много просто! Спомнете си изявлението на Христо Бисеров, зам.-председател на ДПС, в кулоарите на събранието веднага след гласуването. Бившият сив кардинал на СДС, сега пак сив, но не кардинал, а мюфтия, заплашително клатеше глава и заплашваше милия си коалиционен партньор БСП, чиито 79 депутати бяха гласували за удължаване на мораториума за продажба на земеделски земи на чужденци, със сериозни санкции от страна на върховния орган на ДПС. Разбирай, от органа Доган. Обидно подчинената в коалицията роля на червената парламентарна група се видя още в мига на гласуването в залата - Станишев изпадна в шок, Миков - верен на сталинистките си убеждения - се хвърли да заплашва и обижда гласувалите "за" мораториума със свръхинтелектуални аргументи. После - още по-голям резил за Стогодишницата - председателят Станишко се зае да убеждава коалиционния Местан как БСП щяла да се включи в групата, която щяла да сезира Конституционния съд за неправомерното гласуване, както той смешно и жалко се изрази, "допълвайки необходимата за целта бройка"! Демек - сбъркахме, прости ни!

Станишев е дал съгласие за възбуждане на наказателно преследване

Председателят на Народното събрание Михаил Миков изпрати писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, в което го уведомява, че Сергей Стани...

Бедни ми, бедни, Станишко! Къде се изпари 120-годишната партийна гордост! Не излиза ли от поведението ти, че членовете и симпатизантите на БСП фактически гласуват за ДПС, което, искаш или не искаш да признаеш, управлява държавата. Къде отидоха славните партийни години!? Къде останаха героите и какво биха казали за теб Благоев и Кирков, Димитров и Коларов, Червенков и Живков - все български герои в очите на електората ти!

Равностойни ли са БСП и ДПС в управляващата коалиция. Абсолютно не! Кой е в наведена позиция, нека каже младият Станишев! Разбра се още при натъманяването на кабинета "Орешарски". Който не вярва, нека провери - срещу четири червени министри стоят осем на ДПС, още по-обидно е съотношението при заместник-министрите - 80:20, пак в полза на Местан! Ами как е при областните управители - за тях да не говорим!

И забележете, всичките министри и зам.-министри на турската партия са на входа и на изхода на европейските пари. Колко милиарда евро ще са те за програмния период 2014-2020 година, знае ли някой! И още нещо интересно - знае ли обществото, че всичките регионални активисти, осъдени за купуване на изборни гласове, сега и в миналото - защото има и такива - са от ДПС, търгували са за ДПС!

За какво говорим тогава!

Бивш прокурор: Българските власти са знаели, че Боевски се връща

Бившият прокурор Иван Петров заяви пред Нова ТВ, че според него единственият начин Боевски да е пуснат на свобода е защото е сключил сд...

Какво още трябва да се знае, най-вече от членовете и симпатизантите на Стогодишницата. Всичките негативи, които управляващата коалиция понася, остават за БСП - и за глупостите на правителството, и за извращенията на областните управители, и при изстъпленията в парламента! ДПС свинско не яде. Ни лук яло, ни лук мирисало.

Хак му е на Станишев, щом е коалиционен лидер на каишка!

Не случайно е и шеф на ПЕС!

Автор: Валентин Стоев

Сергей Станишев: Искането на Цацаров е следствие на моето писмо

"Няма никакъв проблем да се откажа от имунитета си", заяви пред БГНЕС Сергей Станишев по повод искането на главния прокурор да му бъде ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com