35% от гласовете за управляващите в Украйна

2152
35% от гласовете за управляващите в Украйна

Управляващата партия в Украйна води след проведените вчера парламентарни избори с 35% от гласовете, следвана от коалицията, близка до опозиционерката Юлия Тимошенко, която се намира в затвора, с 22%. Това показват частични предварителни данни, оповестени днес от Избирателната комисия, предаде БГНЕС.

Комунистите са на трето място с 15%, следвани от опозиционната партия "Удар" на известния боксьор Виталий Кличко с 13% и националистическата формация Свобода с 8%, сочат резултатите, обявени след преброяването на бюлетините в 50% от избирателните секции за депутатските места, разпределяни по пропорционалната система (225 от общо 450).

Партията на футболната звезда Андрей Шевченко събра само 1,7% от гласовете, които съвсем не са достатъчни за преминаването на прага от 5% за влизане в парламента, съобщи същият източник. Другата половина от 450-те депутатски места се избират по мажоритарната система.

По този начин Партията на регионите има шансове да получи 115 депутатски места и да привлече към редиците си още 25 независими депутати или представители на малки партии, съобщиха експерти, цитирани от агенция Интерфакс.

Редактор: Десислава Ушатова

Комфортно мнозинство за управляващите в Украйна

Украинците избираха в неделя Върховна Рада, 450-местния парламент. "Партия на регионите" е близка до президента Виктор Янукович. Тя о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com