60 000 на митинг в чест на Ким Чен Ун

3961
60 000 на митинг в чест на Ким Чен Ун
В цялата страна текат тържествените събрания, митинги, организирани са концерти, прожекции на документални филми и други прояви по повод годишнината от рождението на Ким Ир-сен

60 000 севернокорейци се събраха на стадион "Ким Ир-сен" в Пхенян, за да изразят отново предаността си към новия севернокорейски лидер Ким Чен-ун. Това е втората подобна проява в столицата за 24 часа, предаде Стандарт Нюз.

Първият митинг се състоя броени часове след неуспешното изстрелване на севернокорейската ракета със спътник, която трябваше да е кулминацията на тържествата по повод 100-годишнината от рождението на основателя на Северна Корея Ким Ир-сен. Самата годишнина е утре, но тържествата са започнали от няколко дни. В днешния митинг участваха военни, членове на Корейската трудова партия, държавни служители, обикновени работници. Те скандираха "Дълъг живот за новия върховен лидер",който, облечен с черен костюм се изправи на крака под бурни аплодисменти.

МВнР: Северна Корея нарушава международното право

МВнР изразява своята дълбока загриженост от изстрелването от КНДР на 13 април 2012 г. на ракета и съжаление, че севернокорейската стр...

Ким Чен-ун по-рано тази седмица беше назначен начело на Трудовата партия и на влиятелния Национален комитет на отбраната - постове, заемани от баща му Ким Чен-ир до кончината му през декември миналата година. На митинга председателят на Президиума Върховното народно събрание - парламента на Северна Корея, Ким Йон-нам не скри ядрените амбиции на Пхенян. Той припомни, че Ким Чен-ир е преобразил страната и я е превърнал в една горда държава, притежаваща ядрено оръжие.

В цялата страна текат тържествените събрания, митинги, организирани са концерти, прожекции на документални филми и други прояви по повод годишнината от рождението на Ким Ир-сен. Ученици и студенти с униформи полагат цветя и венци пред паметниците на основателя на Северна Корея. В Пхенян се откри и изложението на кимирсении - ярки и пищни цветя, кръстени на Ким Ир-сен.

Подобно изложение се провежда ежегодно от 1998 г. насам. В столицата се състои международният фестивал на изкуствата Априлска пролет, в който участват на 50 групи, оркестри и трупи от 20 страни, сред които Франция, Китай, България, Беларус, Индия, Австрия, Германия, Полша и др. Дори отСАЩ за феста е пристигнала група илюзионисти. По повод рождения ден на дядо си Ким Чен-ун подари нови униформи на учениците в началните и средните училища в цялата страна и прати над 2 милиона долара за обучението на децата на севернокорейците, живеещи в Япония.

Новият севернокорейски лидер повиши в генерали 70 севернокорейски военни. А Ким Чен-ир беше обявен посмъртно за генералисимус.

Ракетата на КНДР се разби в морето

Ракетата изстреляна от Северна Корея е "Таеподонг – 2", балистична междуконтинентална ракета, се разби в морето, съобщи командв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com