Асандж заминава за Швеция само като политически бежанец

10545
Асандж заминава за Швеция само като политически бежанец

Основателят на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж може да отиде в Швеция, само ако получи документ за политически бежанец, съобщи във вторник агенция EFE.

"За мен не би било никакъв проблем да отида в Швеция, за да свидетелствам пред съда, ако ми се предостави паспорт, който да е в съответствие на положението ми на политически бежанец", каза той по време на видеоконференция от посолството на Еквадор в Лондон.

Джулиан Асанж не влезе в сената на Австралия

Основателят на "Уикилийкс" и едноименната австралийска партия Джулиан Асанж няма да може да се добере до място в сената на федералния п...

Асандж заяви, че международната общност "следва да приеме закони за защита правата на човека и основните свободи по целия свят, както и да бъдат създадени мощни институции с повече правомощия от службите за сигурност".

Според него, всички държави трябва да спазват стриктно правилата на международното право за защита правата на човека и да постигнат подписването на "ефективен" закон, който да се спазва от всички страни.

Асандж подчерта, че това е "единственият начин, който да гарантира върховенството на закона и позволява престъпленията срещу човечеството в Сирия да бъдат предотвратени".

 

"Уикилийкс" се продава на търг

"Уикилийкс" продава сървъра със секретните документи на американското правителство на търг в eBay. Наддаванията за него вече прехвърл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com