Тезджан няма да обжалва, Ивет получава медал

25551
Тезджан няма да обжалва, Ивет получава медал

Тезджан Наимова няма да обжалва решението на БФЛА за доживотното й отнемане на състезателни права, научи BGathletic.com от източник, близък до разследването по допинг случая на спринтьорката. Самата атлетка и треньорът й Стойко Цонов не бяха открити за коментар по случая.

Днес от БФЛА официално обявиха, че европейската шампионка на 60 м е наказана до живот заради употреба на забраненото вещество дростанолон. Нейните резултати от 1 март до сега ще бъдат анулирани, което значи че и европейската й титла ще бъде отнета.

Отнеха правата на Тезджан Наимова доживот

Управителният съвет на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) наказа Тезджан Наимова с окончателно спиране на състезателните й права,...

Наимова е решила да не търси правата си в Спортния арбитражен съд в Лозана. По правилник след наказанието й от местната федерация тя може да се обърне към служителите на Темида. Тезджан обаче няма да оспорва наказанието си.

Положителната й проба беше обявена в началото на юни, а самата атлетка поиска да бъде изслушана от Управителния съвет на БФЛА през септември. Обяснението на Наимова не е дало основание на първите хора в атлетиката ни да оправдаят или да дадат по-леко наказание за провинената спортистка. Тя вече изтърпя едно 2-годишно наказание от септември 2008 г. за манипулиране на допинг проба.

Заради развитието около Тезджан, европейски медал получава Ивет Лалова.

Резултатите на Тезджан от европейското първенство в зала в Гьотеборг на 3 март до днес са анулирани. Тезджан спечели титлата на 60 м в шведския град, а Ивет финишира четвърта във финала. При отнемането на златото на Наимова, Лалова трябва да получи бронза. Мария Риемиен (Укр) и Мириам Сумаре (Фр) бяха подгласнички на Тедата в Гьотеборг.

Решават за Тезджан през септември

Сагата на Тезджан Наимова ще има своята развръзка през септември. Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов съобщи, че тогава тя ще ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт