Бащата на масовия убиец: Съкрушен съм! Не проумявам това, което се случи

10795
Бащата на масовия убиец: Съкрушен съм! Не проумявам това, което се случи

В траурния за цяла Америка ден, Питър Ланза - бащата на самоубилия се Адам Ланза, който извърши масовото убийство в началното училище, разпространи свое изявление в медиите.

"Нашите сърца са със семействата и приятелите на тези, които са загубили любими хора и на тези, които са ранени. Нашето семейство скърби заедно със засегнатите от тази ужасяваща трагедия", гласи изявлението.

Открили цял арсенал оръжия в дома на стрелеца от Нютаун

Полицията е открила цял арсенал оръжия в дома на Адам Ланза, извършителят кървавото нападение в американско начално училище, предаде Си...

"Няма думи, които да опишат точно колко сме съкрушени. Ние сме обезверени в опитите си да открием отговори", продължава то.

"Ние също се питаме защо. Сътрудничим изцяло с правоприлагащите органи и ще продължим и занапред. Като много от вас ние сме опечалени и се опитваме да намерим проумеем това, което се случи", казва още бащата на стрелеца в своето изявление, цитира БЛИЦ.

Президентът на САЩ Барак Обама днес ще посети Нютън. Обама ще изнесе реч по време на бдение за семействата на жертвите и общността в 19.00 часа местно време.

Бащата на шестгодишно момиченце, убито при стрелбата в начално училище в американския щат Кънектикът, разкри сърцето си, за да отдаде почит на неговата „умно, креативно и много любящо” малко момиченце.

Цачева изпрати съболезнователни писма по повод трагедията в Кънектикът

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева изпрати съболезнователни писма до председателя на Камарата на представителите на САЩ...

Роби Паркър, 30-годишен медицински служител в интензивно неонатологично отделение, заяви, че смъртта на Емили и нейните 19 съученици трябва да „ни вдъхнови да бъдем по-добри, по-състрадателни и по-любящи спрямо хората”.

Той включи в съболезнованията си също и семейството на предполагаемия стрелец, 20 годишния Адам Ланза, като се обърна към тях чрез медиите: „Не мога да си представя колко тежко е това за вас. Искам да знаете, че за нашето семейство нашата любов и подкрепа е отправена и към вас”.

Редактор: Д. Симова

 

Стрелецът от Кънектикът влязъл със сила в училището

20-годишният Адам Ланза, който изкла 20 малки деца и 6 възрастни в американско училище в щата Кънектикът, нахлул със сила в сградата ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com