Брайвик поиска медал за борба против мюсюлманите

3247
Брайвик поиска медал за борба против мюсюлманите

Атентаторът от Осло Андерш Брейвик поиска в съда да му бъде връчен медал за борба против исляма в Норвегия, предаде БГНЕС.

"Аз се боря против ислямската колонизация на Скандинавия. Заслужавам медал за свършеното от мен. Това, което сторих, бе превантивен удар срещу предателите на държавата. Етническото население на Норвегия трябва да бъде защитено от мултикултурната и ислямска инвазия. Ние, норвежците, не можем да стоим безучастно и просто да гледаме как се превръщаме в малцинство в собствената си страна!", заяви Брейвик пред съда.

В съдебната зала Брайвик настоя да бъде освободен незабавно. "Не приемам затвора. Настоявам да бъда незабавно освободен", заяви 32-годишният десен екстремист на заседание на съда в Осло.

В редиците на близките на жертвите и оцелелите в съдебната зала се чу смях, след като Брайвик два пъти поиска да бъде незабавно освободен. Нападенията от 22 юли м.г. бяха "превантивна атака срещу предатели на родината, извършена в защита на етническите норвежци", заяви Брайвик.

В резултат на двойния атентат през юли 2011 г., извършен от Андерш Брейвик, загинаха 77 души. Единият атентат той осъществи в правителствения квартал в Осло, а другия - на близкия остров Утойя. До този момент психиатрите не стигнали до окончателно заключение - вменяем ли е Брейвик, или не. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com