Британската кралица чества 87-мия си рожден ден в семеен кръг

16868
Британската кралица чества 87-мия си рожден ден в семеен кръг

Британската кралица Елизабет Втора ще чества 87-а си годишнина с частно празненство със семейството си, съобщи Бъкингамският дворец. След малко повече от месец се навършват 60 години от коронясването й.

Топовните салюти в центъра на Лондон, с които ще се отбележи събитието, ще бъдат дадени в понеделник.

Връчиха почетната награда БАФТА на Кралица Елизабет II

Кралица Елизабет Втора стана лауреат на почетната награда на Британската академия за кино и телевизионни изкуства /БАФТА/ за нейната по...

21 април 1926 година е рожденият ден на Елизабет Втора, но кралицата го празнува официално през юни с пъстър парад, наречен Trooping the Colour.

През 2012 година Елизабет Втора отбеляза диамантения си юбилей – 60 година от възкачването си на трона след смъртта на баща си крал Джордж VI на 6 февруари 1952 година По този случай тя направи обиколка на кралството.

2013 година бележи 60-годишнината от коронясването й на 2 юни 1953 година в Уестминстърското абатство. По случай събитието от 11 до 14 юни в градините на Бъкингам ще се състои фестивал.

Годината е важна за кралското семейство, тъй като се очаква раждането на първото дете на принц Уилям и съпругата му Кейт. То ще е третото по ред за наследяване на трона.

Войниците на кралица Елизабет II пипнаха краста

Голям срам налегна един от полковете на Нейно величество кралица Елизабет II. Оказа, че повече от 100 войници от Колдстримския полк, ко...

Кралицата освен глава на Великобритания е и на още 15 държави от Общността на нациите. Със съпруга си принц Филип (на 91 година) имат четири деца, 18 внука и два правнука.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com