Четири експлозии разтърсиха Днепропетровск

6847
Четири експлозии разтърсиха Днепропетровск
Спрени са мобилните комуникации в центъра на украинския град

Четири експлозии избухнаха в украинския град Днепропетровск, предаде агенция УНИАН. Общо са ранени най-малко 27 души.

Най-малко петима души пострадаха при взрив на автобусна спирка в центъра на града. Взривното устройство е било поставено в кофа за боклук до спирката. Ранени са пътници от преминаващ трамвай. Трима от пострадалите са в тежко състояние.

Най-малко седем души са ранени при избухването на взривно устройство, поставено в кофа за боклук до кино „Родина”.

Експлозия е имало и в района на железопътната гара. Съобщава се и за взрив в един от парковете на Днепропетровск.

Задържани са заподозрени за организирането на взривовете, съобщава информационното издание „Мост-Днепър”, позовавайки се на източници от регионалното управление на министерството на вътрешните работи на Украйна.

Според един от източниците самоделните взривни устройства са били направени много професионално. Разследването се води от Службата за сигурност на Украйна.

Центърът на града остава отцепен от полицията.

Янукович: Членството ни в ЕС е наш приоритет

Членството в Европейския съюз остава приоритет за Украйна, съобщи президентът на страната Виктор Янукович, три дни след като подписа ...

Прокуратурата в града е започнала разследване за "тероризъм", съобщи говорителка, без да дава повече подробности.

Първата експлозия станала в 11,50 ч местно време и вероятно е резултат от "взривно устройство", поставено в кофа за боклук близо до трамвайна спирка. Втората експлозия също станала в кофа за боклук в 12,20 ч местно време близо до кино, съобщи представител на местния отдел на министерството на извънредните ситуации в града в източната част на страната. При третата експлозия, която станала в 12,45 ч, са пострадали двама души, информира министерството на извънредните ситуации. Преди това беше съобщено за трима ранени. Няма информация за пострадали при четвъртата експлозия, която станала в 13 ч местно време.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Виталий Захарченко напусна заседанието на кабинета и заминава спешно за Днепропетровск. Министърът отказа да коментира експлозиите и ще пристигне в Днепропетровск, за да се запознае на място със ситуацията.

Спрени са мобилните комуникации в центъра на украинския град. Има опасения, че взривни устройства могат да бъдат задействани с помощта на мобилни телефони, съобщи украинското издание на вестник „Комсомолская правда”.

Жителите на града са в паника. Разпространяват се слухове за нови експлозии в околностите на града.

Украйна губи по $3-5 млрд. годишно от газовите споразумения с Русия

Украйна губи по 3-5 млрд. долара годишно от газовите споразумения с Русия, подписани през 2009 година. Това твърди ръководителят на сле...

Президентът на Украйна Виктор Янукович определи случилото се днес в Днепропетровск като поредното предизвикателство за цялата страната, предаде Интерфакс Украйна.

„Зная, което знаете и вие. Успях да разговарям с председателя на Съвета за сигурност на Украйна (СБУ), министъра на вътрешните работи. Засега друга информация няма. Знаем, че има пострадали, разбираме, че това е поредното предизвикателство към нас, към цялата страна”, каза Янукович пред журналисти в град Армянск, п-в Крим.

По думите му, в разследването на взривовете ще „бъдат включени най-добрите следователи”. „Ще помислил как да отговорим достойно”, подчерта държавният глава.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com