Дагестан все повече напомня на Ивицата Газа

4942
Дагестан все повече напомня на Ивицата Газа

В Дагестан във връзка със запазващата се напрегната обстановка до септември ще бъдат предислоцирани от Чечня още 800 служители на органите на реда. През последните три години в руската република вече бяха прехвърлени над 1771 служители в силовите структури, които работят в тези райони на Дагестан, където е най-трудно за полицията.

През първите шест месеца на 2012 г. бяха извършени повече престъпления с терористична насоченост, отколкото през същия период на 2011 г. Увеличи се и броят на загиналите военнослужещи, полицаи и представители на спецслужбите.

През последните дни в районите Каспийск и Хасавюрт бяха извършени две мащабни антитерористични операции, в хода на които бяха ликвидирани шестима екстремисти, а един служител на спецчастите бе смъртоносно ранен, пише вестник „Независимая газета”.

Източник в органите на реда в руската република съобщи, че „през изминалата половин година в Дагестан са извършени 116 престъпления с терористична насоченост, в резултат на които загинаха 67 души, от тях 60 представители на силовите структури – 41 полицаи, петима сътрудници на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ), 10 бойци от руските вътрешни войски, трима служители в министерството на извънредните ситуации и един работник в прокуратурата, а също така седем цивилни лица”. За този период бяха ранени 212 души, от които 75 цивилни.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com