Додик: В Сребреница нямаше геноцид

7732
Додик: В Сребреница нямаше геноцид

Лидерът на босненските сърби Милорад Додик направи ново скандално изявление по отношение на трагедията в Сребреница от юли 1992 г., предаде БГНЕС.

"През цялото време се прави опит Сребреница да се превърне в лошо място за сърбите чрез твърдението, че тук е извършен геноцид. Аз твърдя, че това не е вярно. Тук не е извършван геноцид", каза Милорад Додик по време на предизборна среща в Сребреница.

"Дойде ми до гуша от внушенията, че сърбите са лоши момчета, а босненците жертви. Всичко това трябва да приключи. Сърбите са добри хора, горд народ, добри са и босненците като народ, но водят лоша политика", каза още Додик и добави: "За престъпленията в Сребреница трябва да отговарят тези, които са ги извършили, но не трябва да се забравя и отговорността на другата страна за жертвите".

Припомняме, че през месец юли 1995 силите на босненските сърби превзеха Сребреница и избиха 9000 босненски мюсюлмани. Ръководителят на босненската сръбска армия генерал Ратко Младич, който е изправен пред Трибунала в Хага, се смята за основния виновник за извършения геноцид там.

Редактор: Яна Баярова

Гръцки доброволци участвали в превземането на Сребреница

Много малко хора обръщат внимание, че гръцки доброволци се сражават в редовете на сръбската армия по време на войната в Босна и Херце...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com