Китайските милиардери намаляват

3049
Китайските милиардери намаляват

Броят на милиардерите в долари в Китай намаля за първи път от седем години заради затрудненията в сектора на недвижимите имоти и спада на борсовия индекс, сочи докладът на сп. "Хурун", публикуван ежегодно, предаде БГНЕС.

Общо 251 души в Китай притежават тази година състояние, надхвърлящо 1 милиард долара, или 20 по-малко спрямо 2011 г., съобщи в комюнике издателят на сп. "Хурун", специализирано в лукса, което всяка година публикува списъка с 1000-та най-богати китайци.

Магнатът Цзун Цинхоу си възвърна титлата най-богат китаец, която миналата година му беше отнета от основателя на компанията Сани Лян Вънгън. Тази година той е едва на пето място в класацията на "Хурун". Резултатите тази година показват, че богатите китайци "претъпели значителни загуби", заяви Рупърт Хугуерф, основен автор на доклада. Растежът на китайската икономика, който достигна 9,3% през 2011 г., намаля до 7,6% през второто тримесечие на тази година, най-ниското му ниво от три години насам. И според експертите повишаването на БВП трябва да е още по-малко през третото тримесечие.

За първи път от началото на публикуването на доклада на "Хурун" през 1999 г. секторът на недвижимите имоти вече не е основният източник на доходи за най-богатите китайци. Той е изместен от манифактурното производство.

Редактор: Сияна Любомирова

Русия и Китай "за" Палестина да е наблюдател в ООН

Лидерът на Палестинската автономия Махмуд Аббас може да разчита на подкрепата на Русия, когато поиска от Общото събрание на ООН да пред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com