Египетската полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи

4582
Египетската полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи

За да разпръсне протестиращи, които опитаха да се приближат до президентския дворец, египетската полиция за борба с безредиците използва сълзотворен газ.

Противниците на ислямисткия президент Мохамед Мурси разкъсаха бодливата тел на няколко стотин метра от двореца и се отправиха към него, когато полицията, охраняваща сградата, използва сълзотворен газ.

След това полицаите се оттеглиха, позволявайки на протестиращите да се доближат до двореца. Хиляди хора продължиха да прииждат към двореца, за да протестират срещу новите правомощия на президента Мурси, които опозицията определи като диктаторски, и срещу проект за Конституция, който трябва да бъде подложен на референдум след по-малко от 15 дни, предаде БГНЕС.

Множество опозиционни групи и партии призоваха египтяните да организират мирен поход към двореца, сред които младите от движението "6-ти април", допринесло за началото на бунта миналата година, и Конституционната партия на носителя на Нобелова награда за мир Мохамед Ел Барадей.

Египет изживява дълбока политическа криза след указа на 22 ноември, чрез който Морси, първият ислямистки президент в страната, значително разшири правомощията си.

Редактор: Десислава Симова

Съдиите блокират референдума за новата конституция в Египет

Египетските съдии заявиха в неделя, че няма да наблюдават провеждането на референдума за нова конституция на страната, насрочен за 15 д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com