Ердоган обвини Франция в клане на свободната мисъл

5739
Ердоган обвини Франция в клане на свободната мисъл

Турският премиер Реджеп Ердоган остро реагира срещу приетия във френския сенат законопроект, криминализиращ отричането на арменския геноцид, като го определи расистки и дискриминиращ, предаде БНР.

Вотът за арменския геноцид засегна честта на Турция

В Турция мнозинството, както и опозицията, се вдигнаха на крак срещу проектозакон, криминализиращ отричането на арменския геноцид, глас...

"Във Франция и в Европа вече много ясно се чуват стъпките на фашизма. Във Франция се върши клане на свободната мисъл. Този въпрос не е въпрос между Турция и Франция, не е и между Турция и Армения, а това е въпрос на ксенофобия и расизъм, извършвани от Франция срещу Турция", заяви Ердоган в реч пред парламентарната група на Партията на справедливостта и развитието.

Припомняйки потеклото на френския президент Никола Саркози той каза още, че корените на фамилията Саркози опират до Османската империя и че няма да му позволят да хвърли сянка върху това минало.

"Ние казахме, каквото имаме да казваме. Няма да дадем възможност на Франция за расистки и ксенофобски прояви. На етапи ще предприемем санкции срещу Франция. На този етап още проявяваме търпение и ще видим накъде ще отидат нещата. Вярваме, че френският народ ще прояви по-голяма чувствителност по отношение на конфронтацията, затова оставяме Никола Саркози в ръцете на френския народ", каза още Ердоган.

Анкара вече обяви цяла серия от юридически, политически, икономически и други мерки срещу Франция. Според редица анализатори, те ще затормозят двустранните отношения за поне 4 години.

Франция криминализира отричането на арменския геноцид, Турция бясна

Френският Сенат (горната камара на парламента) одобри законопроекта, криминализиращ отричането на всеки геноцид, признат от френските ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com