ЕС загубил 6 млн. работни места след старта на кризата

4989
ЕС загубил 6 млн. работни места след старта на кризата

Близо шест милиона работни места са загубили Държавите от Европейския съюз от началото на световната икономическа криза през 2008 година, стана ясно от доклад на Международната организация на труда, цитиран от АФП.

Средното ниво на безработица в ЕС достигна 10,9% и рекордните 12 на сто в 17-те страни от еврозоната. Младите и неквалифицирани работници са най-силно засегнати, като младежката безработица в целия ЕС е 23,5%, а в Гърция скача до 58% и 55 на сто в Испания. Според агенцията на ООН равнището на заетост възлиза на 57.6% през 2012 г., което е с 1,6 процентни пункта по-малко спрямо 2008 г.

Сметка в офшорна банка – безплатно сирене

Основната новина от последната седмица бяха събитията около кипърските банки. Ситуацията е сложна. Причината за кризата – значит...

Това показва, че все още има дефицит в размер на 5,9 милиона работни места, за да възстановят нивата на заетост отпреди кризата. Само за последните шест месеци са били загубени милион работни места. Оказва се, че през 2010 г. само пет членки на ЕС - Австрия, Германия, Унгария, Люксембург и Малта - имат нива на заетост, каквито са имали преди икономическият срив.

Страни като Кипър, Гърция, Португалия и Испания имат постоянен спад в равнището на заетост повече от три процентни пункта. От февруари официалната безработица възлиза на 26,3 милиона души в Европа или с 10.2 милиона повече, отколкото през 2008 г. Според МОТ влошаването на заетостта спря за малко през 2010-2011, то в последната година набра скорост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com