Европейците минават на евтини автомобили

7330
Европейците минават на евтини автомобили

Продажбите на нискобюджетни автомобили се радват на изключителна популярност в Европа предвид вихрещата се дългова криза. Продажбите на евтини модели като “Дачия”, собственост на “Рено”, “Шкода” на “Фолксваген” и “Киа” на “Хюндай”, са се повишили с 16% от пика в продажбите на автомобили през 2007 г. За сравнение, за същия период средните продажби на производителите в Европа са се понижили с 21%, предаде БЛИЦ

“Автомобилите вече не са признак на благосъстояние“, коментират специалисти от бранша - хората предпочитат да инвестират в iPad-и, или в смартфони, отколкото в автомобили“.

Кризата свали гърците от колите

Финансовото министерство на Гърция не успя да събере почти 150 милиона евро под формата на пътен данък, тъй като стотици хиляди автомоб...

През 1998 г. “Рено” купи румънската “Дачия” с идеята да се привлекат купувачи на първи автомобили в Източна Европа и на развиващите се пазари. Развихрянето на дълговата криза и покупките на тези автомобили от купувачи от Западна Европа от източните пазари промениха стратегията на компанията.

От компанията отчетоха увеличаване на оперативната печалба от 2.5%, на фона на сериозни загуби за повечето производители през първото полугодие.

Продажбите на нискобюджетни автомобили ще възлязат 8.3% от общите през тази година в Европа на фона на нивото им от 5.7% преди пет години. Това става основно за сметка на продажбите на среден клас автомобили като “Пежо”, “Ситроен” “Фиат” и “Опел”.

За да намалят риска от това да бъдат „смачкани“ от пазара, от “Фолксваген” и “Форд” се насочват към представяне на нискобюджетни модели.

Срива се автомобилният бизнес в Европа

Според последните данни на агенцията JATO Dynamics, продажбите на нови автомобили в Европа продължават стремителното си падане. През ...

Новият „евтин“ модел, който планират от най-големия европейски производител, включва автомобили, дълги около 4 метра, горе долу колкото е дължината на “Голф” хечбек, и ще струва по-малко от 8 000 евро, или с над 20% по-малко от настоящия най-евтин градски модел на компанията Up.

От “Форд” обявиха, че проучват възможностите за нискобюджетен автомобил.

И докато другите производители подготвят още своя нискобюджетен отговор, от румънското звено напредват, като през септември представиха нови версии на моделите “Сандеро” хечбек и “Логан”.

Редактор: Десислава Ушатова

Най-задръстените градове в Европа са Истанбул и Варшава

Компанията TomTom е публикувала поредния рейтинг на най-натоварените с автомобили градове в Европа, предаде КРОСС. На първите места ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com