Френските следователи са разпитали вдовицата на Ясер Арафат

4796
Френските следователи са разпитали вдовицата на Ясер Арафат

Съдия-следователите, разследващи смъртта през 2004 г. на Ясер Арафат, са разпитали в средата на септември неговата вдовица, която подозира, че той е бил отровен с полоний, съобщи запознат съдебен източник, предаде БГНЕС.

Суха Арафат, която живее в Малта, пристигнала в Нантер, предградие на Париж, за разпит, потвърждаващ иска й, депозиран на 31 юли с конституиране на гражданска страна, уточни източникът. Френските следователи, натоварени с разследването на смъртта на историческия лидер на Палестинската автономия Ясер Арафат, ще посетят Рамала (Западен бряг), където той е погребан, на 26 ноември, заяви в понеделник друг източник, близък до разследването.

Според източника, пожелал да остане анонимен, "достигането до тялото на Арафат за вземане на проби, за да бъдат анализирани, ще отнеме време, може би няколко седмици, дори месеци". "Пристигането на екипа на швейцарската лаборатория ще съвпадне с това на френските следователи", заяви източникът, имайки предвид експертите от Института по радиофизика към Университетския медицински център в Лозана.

Той увери, че "Палестинската автономия ще предостави на тези екипи всички условия за установяване на обстоятелствата около смъртта на президента Ясер Арафат". Палестинската автономия се съгласи с отварянето на гроба на Ясер Арафат, за да се вземат проби от тленните му останки.

Редактор: Десислава Ушатова

Абас: Преговори с Израел след новия статут

Председателят на администрацията на Палестинската автономия Махмуд Абас заяви на среща с дипломати от Европейския съюз, че ще поднови ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com