Британците предпочитат да си общуват по електронен път

6094
Британците предпочитат да си общуват по електронен път

Електронното общуване измества междуличностното общуване лице в лице.

65 на сто от британците предпочитат електронната комуникация, за да са във връзка с приятелите и любимите си хора, показва изследване на Острова.

Анкетата, поръчана от Docmail, сочи, че средностатистическите британци извършват 65 на сто от комуникацията си с приятели и любими чрез 140 есемес-а, 72 съобщения във Фейсбук и 40 имейла месечно. Цели 50% от участниците в допитването признали, че не са говорили с най-близкия си приятел или приятелка по телефона повече от месец, избирайки вместо това електронното общуване.

Една трета от британците заявили, че не могат да издържат и един час без някаква форма на електронно общуване, а близо две трети казали, че имат приятели или любими, с които поддържат контакти само с есемес-и и социалните мрежи. Но две трети от участниците в допитването признали, че голямото онлайн общуване не заздравява връзките, а същият брой хора заявили, че имат нужда да виждат по-често хората лице в лице, предаде БГНЕС.

Традиционните методи за общуване обаче продължават да са ценени, като участниците в анкетата заявили, че оценяват повече писмо или колет, изпратени от приятел или любим, отколкото имейл или есемес. Когато трябва да благодарят или да изразят искрени чувства, британците смятат, че изпращането на благодарствено писмо, картичка или колет е най-добрият начин за това.

Редактор: Десислава Симова

Вечерята с приятели застрашава талията?

Хапването с приятели може да бъде лошо за тези, които са на диета. Лесно може да се поддадете на изкушение и да консумирате нещо нездр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com