Графити на иврит възхваляват Хитлер в Ерусалим

5177
Графити на иврит възхваляват Хитлер в Ерусалим

Мемориалният комплекс в памет на жертвите от Холокоста Яд Вашем в Ерусалим осъмна тази сутрин покрит с надписи на иврит, които възхваляват „делото” на Адолф Хитлер, съобщава АФП, като се позовава на израелски медии, предаде КРОСС.

Според информацията тази сутрин мемориалният комплекс на Площада на Варшавското гето, в близост до скулптурата, изобразяваща едноименното въстание, е бил изрисуван с надписи с благодарност към Хитлер за Холокоста и обвинения към „ционистите”, че те са го причинили.

Основните заподозрени за вандалската проява са малка, но много активна група ултра-ортодоксални евреи, известни с опозицията към съществуването на съвременната държава Израел, допълва агенцията, предава бТВ.

Един от надписите гласи: „Благодарим ти, Хитлер, за чудесния Хоколост, който създаде за нас, без него нямаше да имаме държава в ООН”. Според друг: „Ако Хитлер не съществуваше, ционистите щяха да го измислят” .

Директорът на мемориалния комплекс „Яд Вашем” Авнер Шалев заяви пред израелското военно радио, че с тази постъпка е „прекрачена червената линия”.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com