Гърция трябва да икономиса още 11,6 млрд. евро

4266
Гърция трябва да икономиса още 11,6 млрд. евро

Засилва се натискът върху новото правителство на Гърция да предприеме действия, за да изправи на крака разбитата икономика на страната.

Финансовият министър Янис Стурнарас ще се срещне с останалите членове на кабинета, за да бъдат финализирани предложенията за икономии в размер на 11,6 милиарда евро през следващите две години. Чуждестранните кредитори искат да видят новите съкращения преди да обмислят дали да направят някакви отстъпки в условията за Атина, пише гръцкият вестник „Катимерини”.

Форбс: Гърция да последва примера на България

Около 6000 компании вече са се преместили от Гърция в съседна България. Дали защото правителството обеща да намали разходите и не го ...

Кулминацията на преговорите ще бъде в сряда сутринта. Тогава ще се състои среща на премиера Андонис Самарас с двамата му коалиционни партньори Евангелос Венизелос и Фотис Кувелис. Очаква се след това мерките да бъдат представени на екипа на Европейската комисия, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ).

Очаква се новите икономии в размер на 11,6 милиарда евро да дойдат от три области – пенсии, социални помощи и публичния сектор, където няколко ведомства ще бъдат закрити или слети.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com