"Хизбула" с карта за нахлуване в Галилея

7173
"Хизбула" с карта за нахлуване в Галилея

Електронна страница на ливанската радикална шиитска групировка “Хизбула” представи интерактивен план на “освобождаването” на Галилея. Активистите на движението предлагат виртуална разходка из Галилея и изброяват целите в бъдещата война, предаде БЛИЦ.

На страницата moqawama.org е представена подробна карта на местността, изброени са нейните особености, дадена е информацията за населените пунктове.

Презентацията се нарича Галилея – мястото на бъдещия сблъсък с Израел. Представен е и списък на най-важните палестински градове. Към тя спадат Хайфа, Назарет, Акко и Тверия.


В географското описание на Галилея се констатира, че местността много прилича на източните планини в Ливан. Подчертава се стратегическото значение на Галилея в качеството на източник на прясна вода.

Като военни цели в бъдещата война се посочват “най-голямата шпионска израелска станция в планина Хермон”, пристанището на Хайфа, рафинериите в Хайфа и базата на ВВС на ЦАХАЛ.

Авторите на презентацията съобщават, че “освобождаването на част на Галилея представлява смъртоносна заплаха за самото съществуване на Израел, защото голям брой селища се намират в непосредствена близост до границата с Ливан”.

Редактор: Ая Косарова

САЩ и Израел сигурни: "Хизбула" стои зад атентата в Бургас

Израел продължава да настоява, че ливанската шиитска групировка „Хизбула” стои зад терористичната атака в България, която б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com