И Горбачов бил македонец!

14040
И Горбачов бил македонец!

Кметът на една от най-големите общини в Скопие - Карпош, Стефчо Якимовски написа подигравателна статия за сегашния президент на Република Македония Георге Иванов, предаде БГНЕС.

"Навремето Иванов твърдеше, че последният съветски комунистически лидер Михаил Горбачов е македонец от Пиринска Македония", написа в коментара си Якимовски. В статията си "Много добре те познавам" Якимовски припомня и "други изцепки на Иванов" от времето на бивша Югославия. Той разказва, че Георге Иванов е бил върл привърженик на югославската комунистическа младеж. Според него сегашният държавен глава "няма право да се прави на патриот и национален обединител". Статията на Стефчо Якимовски бе публикувана в един от македонските всекидневници.

Припомняме, че наистина един от ръководителите на Съветския Съюз е македонски българин, потомък на родолюбиво семейство, борещо се за българщината. Това е наследникът на "бащата на народите" Сталин - Георги Маленков, който е третият ръководител на СССР след Ленин и Сталин. Той е министър-председател на СССР от 1953 до 1955 г. и е фактическият лидер на СССР, а не Никита Хрушчов. За съжаление, той губи битката за властта от Хрушчов и последният се опитва да изтрие неговото име от историята. Начело на СССР Маленков се обявява против ядреното въоръжение, заявявайки, че "ядрена война може да доведе до глобално унищожение". Той също така иска да трансформира икономиката на страната като постави акцент върху развитието на потребителските стоки и леката промишленост.

Маленков е роден в град Оренбург на 8 ноември 1902. Неговият дядо, който също се казва Георги Маленков, е учител във воденското село Саракиново /днешна Гърция/ в периода от 1863 до 1868 г. Заради своята дейност в полза на българското дело той е изгонен от там и емигрира в Руската империя.

Редактор: Десислава Ушатова

Горбачов защити "Пуси райът"

Бившият съветски лидер Михаил Горбачов разкритикува наказанието от две години затвор за изпълнителките от групата "Пуси райът", като г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com