И военни излязоха на протест в Турция

7860
И военни излязоха на протест в Турция

Запасните офицери в Турция също тръгнаха на протест. Те се събраха пред сградата на Генералния щаб в Анкара и възроптаха гласно срещу масовите задържания и арести на действащи и запасни офицери и генерали от турската армия.

Протестиращите запасни офицери изразиха недоволство преди всичко от нашумелите мащабни съдебни дела „Байлоз” и „Ергенекон”, като „копираха” новата форма на протест в защита на каузата за парка „Гези” на площад „Таксим” в Истанбул. Те застанаха като „неподвижен стоящ човек”, информира bTV.

Властите в Турция започват контрапротести

Заместник-генералният председател на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Гюрсел Текин алармира, че правителството н...

Групата включваше 12 запасни офицери и техни близки, носещи турски знамена и транспаранти с надписи „Мустафа Кемал Ататюрк: За да унищожите армията, непременно трябва да унижите и съсипете офицерите” и „Поздрави на лишените от свобода герои”. Според протестиращите правителството на Реджеп Ердоган води политика за ликвидиране на армията и на разделение на турската нация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com