Италия продава застрашен вид животни, за да намали дълга си

7259
Италия продава застрашен вид животни, за да намали дълга си

Италианските власти намериха нов начин да намалят бремето на държавния дълг и да стабилизират финансовото положение на страната, а именно да предложат на аукцион рядък вид овни. Това съобщава британският вестник “Дейли Телеграф”, цитиран от БЛИЦ.
Въпросните овни са муфлони и са застрашен от изчезване вид. Те са докарани от Корсика и Сардиния преди 20 години. В момента животните обитават труднодостъпни планини и гори. Известно е, че популацията им се е разраснала значително и в момента е станала твърде голяма – местното правителство не може да плаща сметките за грижите по тях.

През идните седмици муфлоните ще бъдат продадени на аукцион. Местните власти искат 146 евро за овен и 120 евро за овца. Едно агне ще върви по 86 евро. Съобщението за предстоящия търг е публикувано на официалната страница на правителствения вестник.

Желаещите да се сдобият с такова животно обаче трябва да се съобразят с едно условие – животните, тежащи до 50 килограма и ценени много от ловците по целия свят, не трябва да бъдат убивани.

Това не е първата нестандартна мярка на италианските власти за намаляване на държавния дълг. През май стана известно, че част от маяците в Сардиния ще бъдат превърнати в хотели и ще се дават за по 100 евро на нощувка.

Редактор: Ая Косарова

Италия взривява след труса

В условията на постоянна готовност за нов силен трус в италианския град Поджио Ренатико работят упорито за отстраняването на щетите от ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com