Израел иска от ВВС да нарича Йерусалим столица

7365
Израел иска от ВВС да нарича Йерусалим столица

Израел поиска от британската новинарска корпорация Би Би Си /BBC/ публично да нарича Йерусалим негова столица, става ясно от официално писмо, публикувано на страницата на израелското министерство на външните работи на страницата си във Фейсбук, предаде БГНЕС.

Недоволството на израелските власти предизвикала справочната информация на специализирания интернет сайт на Би Би Си за Олимпиадата, според която Йерусалим е обозначен като "място на пребиваване на правителството" с уговорката, че повечето чужди посолства са в Тел Авив.

"За разлика от всички други посочени страни, в случая с Израел нашата столица Йерусалим не е определена от Би Би Си като такава, а е наречена "място на пребиваване на правителството". Моля, столицата на Израел да се покаже правилно на вашия сайт", е написал съветникът на израелския премиер за връзки с чуждите медии Марк Регев до ръководителя на близкоизточното бюро на Би Би Си.

Значителна част от международната общност отказва да признае Йерусалим, където са разположени всички органи на централната власт на Израел, за "единна и неделима" столица на еврейската държава и определя източната част на Йерусалим към окупираните от Израел палестински територии след войната от 1967 г.

Палестинците от своя страна искат да видят Източен Йерусалим, където живеят около 250 хиляди араби и почти 200 хиляди евреи, като столица на собствена държава.

Редактор: Сияна Любомирова

Израелското посолство издирва изчезнали бижута на пострадалите

Израелското посолство търси бижутата взети от ранените при терористичния акт израелски граждани, докато са се намирали в болница.Прияте...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com