Извънредна партийна конференция в Северна Корея

4267
Извънредна партийна конференция в Северна Корея

Северна Корея съобщи, че свиква извънредна партийна конференция на управляващата единствена партия на 11 април, за да затвърди позицията на новия си лидер, предаде БГНЕС.

Това става точно преди честванията на 100-годишнината от рождението на основателя на държавата Ким Ир Сен и спорното изстрелване на спътник в околоземна орбита.

Пхенян чества на 15 април вековния юбилей на основателя на страната след Втората световна война. Ким Ир Сен е дядо на сегашния ръководител на Северна Корея Ким Чен Ун.

Северът обяви в средата на март, че ще изстреля ракета между 12 и 16 април, за да изведе в орбита наблюдателен спътник с гражданско предназначение. САЩ и съюзниците им, по-специално Южна Корея и Япония, виждат в това скрит тест за балистична ракета с далечен обсег и искат от Пхенян да го спре.

Според анализаторите обявената партийна конференция ще утвърди Ким Чен Ун на поста генерален секретар на партията. На 13 април се събира и Севернокорейският парламент, където се приема това, което е решено предварително от партийните лидери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com