Жертвите на сирийския конфликт надхвърлиха 94 000

3638
Жертвите на сирийския конфликт надхвърлиха 94 000

Над 94 000 души са били убити в Сирия от началото на бунта срещу режима на президента Башар Асад през март 2011 г., оповести днес ревизирани данни правозащитна организация, предаде БГНЕС.

Сирийският наблюдател за правата на човека (СВПЧ), който в неделя съобщи за 82 257 жертви на гражданската война, обясни корекцията с факта, че междувременно е получил информация от алауитските райони на страната.

"Съгласно тези информации броят на мъчениците и убитите от началото на революцията в Сирия надхвърля 94 000", твърди СНПЧ, която получава информация от свои медицински и военни източници в страната.

Потайната Русия оправда сделка за продажба на зенитни комплекси на Сирия

На състоялата се в края на миналата седмица във Варшава среща на външните министри на Русия, Германия и Полша беше засегнат въпросът за...

Новите данни са били получени от районите на Тартус и Латакия, населени от алауитската общност, към която принадлежи Башар Асад.

В същото време стана ясно, че сирийският „Народен фронт за преобразуване и освобождаване на Сирия” обяви набор на доброволци за провеждане на операция против Израел на Голанските възвишения, съобщава РИА Новости, позовавайки се на изявление на сирийския вицепремиер и ръководител на фронта Кадри Джамил.

„Ние записваме доброволци и формираме бойни подразделения за водене на партизанска война на Голанските възвишения. Операциите ще бъдат координирани с палестинците”, заявява Кадри Джамил.

Той потвърди, че президентът Башар Асад е дал „зелена светлина” за провеждането на операция против Израел на Голанските възвишения и заяви, че те ще се превърнат във фронт на съпротива срещу Израел.

САЩ и Великобритания се споразумяха да усилят натиска върху режима на Асад

САЩ и Великобритания се споразумяха да усилят натиска върху режима в Сирия с цел да принудят оттеглянето на президента Башар Асад, пред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com