Започват магистрала "Хемус" до Търново след 2014 г.

16829
Започват магистрала "Хемус" до Търново след 2014 г.

Подготовката на проекта за автомагистрала „Хемус" ще бъде финансирана по Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г., а строителството е предвидено за следващия програмен период 2014 – 2020 г., се казва в писмо до кмета Даниел Панов от Изпълнителния директор на Национална компания Стратегически инфраструктурни проекти, инж. Асен Антов, предаде Стандарт нюз.

В момента се финализира тръжната процедура за подготовка на проектните проучвания за доизграждане на „Хемус". Направените до момента проучвания от периода 1992-1993 г. и от 2001 г. са неактуални поради сериозни промени, настъпили в България след приемането ни в ЕС.

Над 53 хил. туристи са посетили новата атракция в Търново

Над 53 хиляди българи и чужденци са посетили вече новата атракция във Велико Търново - мултимедийния туристически център "Царевград Тър...

Въз основа на транспортния модел от Генералния план за транспорта в България през 2011 г. е направена нова прогноза за трафика по АМ "Хемус".

За окончателен избор на вариант за реализация на АМ „Хемус" ще бъде извършено актуализиране на прогнозата за трафика и ако е необходимо, ще се изготвя нова прогноза за нови варианти, се казва в писмото. Ще бъде изготвен и детайлен финансово-икономически анализ, определяне на основните показатели за финансова възвращаемост и устойчивост на проекта. Предстоят също цялостен нов доклад по ОВОС и оценка за съвместимост.

Предстои да се изготвят нови карти с трасето на територията на всяка община, през която ще премине магистралата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество