Камерън и Оланд подкрепиха Обама за удар срещу Сирия

11575
Камерън и Оланд подкрепиха Обама за удар срещу Сирия

След като снощи американският президент Барак Обама заяви, че САЩ ще предприеме ограничен удар срещу Сирия, без да организира сухопътна операция, Великобритания и Франция заявиха твърдата си подкрепа за такава мярка.

В профила си в Twitter британският премиер Дейвид Камерън подкрепи и одобри позицията на Обама, предаде БГНЕС. В четвъртък, 29 септември, британският парламент обаче отхвърли предложението на Камерън за евентуална военна операция в Сирия. Камерън заяви, че ще се съобрази с това решение.

Йордания все по-трудно приема нови бежанци от Сирия

На властите в Йордания е все по-трудно да приемат и настаняват бежанци от Сирия, потокът от които се увеличава вследствие на опасенията...

Френският президент Франсоа Оланд също потвърди готовността на Париж да предприеме съответни действия срещу Сирия в отговор на използването на химически оръжия в близкоизточната страна, информира Агенция "Фокус".

След изявлението на Обама Белият дом вече изпрати до Конгреса проекторезолюция с искане за одобрение за нанасяне на ограничени военни удари по Сирия. „Целта на използването на военна сила от САЩ, във връзка с одобрението, е да спре, унищожи и предотврати възможността за използване на химически или други оръжия за масово поразяване в бъдещето”, се казва в проекторезолюцията.

Според сенатор Джон Маккейн, който преди време се кандидатира за президент на САЩ, но загуби изборите, ограничена военна операция няма да е достатъчна. „Ограничената военна операция в Сирия, за която говори американският президент Барак Обама, не е достатъчна за промяната на политическата ситуация там", заяви Маккейн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com