Обама: Удряме Сирия с одобрението на Конгреса и когато решим

16841
Обама: Удряме Сирия с одобрението на Конгреса и когато решим

Американският президент Барак Обама заяви, че САЩ са длъжни да предприемат военни действия срещу сирийския режим. За операция срещу Сирия обаче ще бъде искано одобрение на Конгреса, но не и на ООН.

Военната операция ще бъде ограничена по време и мащаб. Американски войски няма да участват в сухопътна операция в Сирия, каза Обама, но добави, че САЩ ще нанесе удар, когато реши. Американският президент уточни, че това се налага заради използването на химическо оръжие от страна на режима на Башар Асад.

Противници на режима искат международна намеса в Сирия

Български граждани със сирийски произход се събраха пред сградата на ЕК в столицата, за да отправят апел за незабавна международна наме...

Междувременно стана ясно, че Камарата на представителите на Конгреса на САЩ ще разгледа предложението на президента Барак Обама за военен удар срещу Сирия когато депутатите се върнат на работа след лятната ваканция на 9 септември. Това съобщи председателят на Камарата на представителите Джон Бейнър, предаде БГНЕС.

От ООН пък съобщиха, че няма да оттеглят своя персонал от Сирия. Това каза пред журналисти говорителят на генералния секретар на Световната организация Мартин Несирки.

"Повече от хиляда сирийски работници се намират сега в Сирия, оказвайки хуманитарна помощ", каза той. Несирки увери, че тази важна и отговорна дейност ще продължи.

Несирки заяви, че не може да има категорично заключение за това дали е използвано химическо оръжие на 21 август в Сирия, докато не бъдат готови лабораторните изследвания на пробите, взети от инспекторите на ООН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com