Лавров: Западът се стреми към груба смяна на режима в Сирия

5409
Лавров: Западът се стреми към груба смяна на режима в Сирия

"На западните сили е нужна груба смяна на режима в Сирия и опозицията ще се обедини именно около тази платформа", заявява министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в интервю за египетски медии, предаде ИТАР-ТАСС.

"Във вътрешния конфликт в Сирия ние не поддържаме нито една страна. Нашите симпатии принадлежат на сирийския народ. Москва остро осъжда всички нарушения на международното хуманитарно право, в това число и извършените от режима на Башар Асад. А много други външни играчи нагло поддържат въоръжената опозиция и даже оправдават извършваните от нея атентати. Ако западните сили бяха заинтересовани от Женевската конвенция, то щяха да поддържат именно мирния диалог в Сирия, а не да го подменят с някакво правителство в изгнание", заявил още Лавров.

Сирийската опозиция обвини международната общност в бездействие

Лидерът на опозиционния съюз Сирийски национален съвет днес обвини международната общност за нарастващото влияние на радикалните ислями...

В същото време официалният представител на Сирийския национален съвет (СНС) Осама Монажед заяви, че няма сериозни разногласия сред редиците на сирийската опозиция. Спред изявление на Монажед - преговорите в Катар не омаловажават значението на СНС. На събранието на сирийската опозиция в Катар се очаква да бъде излъчена нова група за ръководство на обединената опозиция.

На срещата са представени не само поддръжниците на създаването на светска държава и ислямистките течения, но и представителите на кюрдското малцинство и алайуитите.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com