Лукашенко коси трева и отглежда кози за удоволствие

6343
Лукашенко коси трева и отглежда кози за удоволствие

Президентът на Беларус Александър Лукашенко по време на среща със студенти от Беларуския аграрен университет призна, че за удоволствие коси трева, отглежда кози и цепи дърва, предаде РИА Новости.

„Всички поляни в президентската резиденция са в идеален вид, тъй като кося, за да поддържам форма. Също така имам и своя ферма: кози, овце, крави – и затова отчасти съм длъжен да осигурявам фуража на животните”, коментира Лукашенко. „Правя това, не защото нямам какво да правя, а тъй като това е занимание за душата”, допълва държавният глава.

Лукашенко: По-добре диктатор, отколкото гей

Белоруският президент Александър Лукашенко обяви, че не разполага с необходимите ресурси, за да бъде истински диктатор. Въпреки това ...

Освен това, той сподели, че цепи дърва. „Оставям малка част за сауната си, а останалото го давам на хората в близките села”, разказа той. По неговите думи той се занимава с това минимум два-три пъти седмично. „Докато няма какво да се коси, това е добро физическо натоварване”, допълни Лукашенко. Също така той отбеляза, че това са полезни навици – тъй като не е известно, какво ще е бъдещето. „Днес вие сте олигарси и бизнесмени, а утре – кой знае? Може да се наложи и да се цепят дърва”, подчерта беларуският лидер.

Лукашенко също така заяви, че при наличието на финансови възможности в страната си струва да се построи втора атомна електроцентрала.

Беларус строи АЕЦ с два енергоблока с обща мощност от 2,4 хиляди мегавата в Островецки район на Гродненска област. Основен изпълнител на строителството е обединената руска компания „НИАЕП” – „Атомстройекспорт”. Проектът предвижда пускането в промишлена експлоатация на първия блок през ноември 2018 г., а на втория – през юли 2020 г.

„Ако имаше възможност да се започне строителството на втора АЕЦ, тогава аз задължително бих започнал да я строя. Но засега нямам нито главен изпълнител, нито средства, нито страна, която да даде кредит за строителството”, посочи Лукашенко пред студенти от Аграрния университет в Беларус.

Беларус: Залостени в държавния завод

Беларус се връща в Средновековието: страната се опитва по всякакъв начин да задържи работната ръка в държавните предприятия и за тази ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com