Мушараф в съда за убийството на Бхуто

7220
Мушараф в съда за убийството на Бхуто

Бившият пакистански президент Первез Мушараф се яви пред антитерористичен съд във връзка с убийството на бившата премиерка Беназир Бхуто, съобщиха официални източници, предаде БГНЕС.

Мушараф беше доведен в съда в Равалпинди от луксозната му вила в околностите на Исламабад, където изтърпява заповед за двуседмичен арест по други обвинения, свързани с управлението му от 1999 до 2008 г. Мушараф трябва да отговаря на обвинения в заговор за убийството на Бхуто, която загина при самоубийствен атентат през 2007 г. Това е едно от трите дела срещу бившия пакистански президент след завръщането му в родината миналия месец след четиригодишно самоналожено изгнание.

Вчера временното правителство на Пакистан отказа да заведе отделно дело срещу Мушараф за държавна измяна, като уведоми Върховния съд, че това излиза извън рамките на мандата му. Мерките за сигурност в сградата на съда бяха засилени, а журналистите получиха забрана да влизат. Въоръжени полицаи и паравоенни бяха поставени в състояние на тревога и блокираха всички подстъпи.

Около 150 адвокати, противопоставящи се на Мушараф, скандираха "куче, куче, Мушараф, куче", а двадесетина поддръжници на бившия президент им отговаряха с "Да живее Мушараф". Той беше заплашен със смърт от талибаните и му беше забранено да участва на парламентарните избори идния месец, унизителен удар срещу човека, който се завърна в родината си с обещанието "да спаси" Пакистан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com