Две години от Черния Великден в Симеоновград

3758
Две години от Черния Великден в Симеоновград

Мемориал в памет на 6-те деца, загинали през 2011 г. навръх Великден ще бъде открит днес в Симеоновград. Днес се навършват 2 години от смъртта на Красимир, Мелин, Яница, Гошо, Трифон и Евгени, които загубиха живота си, прегазени от пиян шофьор.

На 25 февруари 2013 г. пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Хасковския окръжен съд в частта, с която подсъдимият Данаил Георгиев, шофирал автомобила е осъден на 12 години затвор при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от 15 г. за смъртта на повече от един човек. Присъдата на Живко Желев, който дал ключовете на братовчед му Данаил да шофира, бе намалена на 7 г. лишаване от свобода и на 10 г. лишаване от право да управлява МПС.

Желев бе признат за виновен в това, че на 23.04.2011 г. в Симеоновград при управление и като водач на МПС "Опел Вектра", собственост на баща му Тодор Желев в нарушение на правилата за движение е предоставил моторното превозно средство на водача Данаил Георгиев, който бил под въздействие на алкохол и по непредпазливост е причинил смърт на повече от едно лица – Гошо Г., Яница Б., Мелин З., Евгени Г., Трифон Й. и Красимир М. и средна телесна повреда на повече от едно лице Мария – Луиза К. и Христо И.

Навръх Великден 2011 г. шестима младежи загинаха в Симеоновград, ударени от шофьор, загубил управлението на автомобила си. 23-годишният Данаил Георгиев от Симеоновград карал "Опел Вектра" с висока скорост, загубил управление над колата и се ударил в стълб, след което колата се преобърнала и ударила преминаващи пешеходци. Инцидентът стана на ул. "Съединение" около 23.50 часа. Данаил Георгиев шофирал след употреба на алкохол, а книжката му била издадена от 31 януари 2011 година.

Тогава загинаха шестима младежи на възраст между 17 и 19 години - това са Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов. Те са от София, Стара Загора и Симеоновград. Двама от младежите - Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков - бяха ранени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com