Навални: Руските власти ме шпионират

3037
Навални: Руските власти ме шпионират

Руският адвокат Алексей Навални, един от основните опоненти на президента Владимир Путин, заяви, че е открил микрофони, скрити в стените на асоциацията му за борба с корупцията в Москва, и обвини властите, че го шпионират.

Адвокатът и блогър съобщи на страницата си в Туитър, че колегите му открили подслушвателно устройство, след като проверили със специални детектори стените на офиса на асоциацията Роспил, предаде БГНЕС.

Навални публикува на сайта си множество снимки, на които се вижда устройство, наподобяващо черен микрофон, свързан с червени и бели жици, скрити по дължината на стената. "Ето ги скритите микрофони от чешкия агент (Александър) Бастрикин", написа Навални на страницата си в Туитър, имайки предвид директора на Следствения комитет на Русия, еквивалент на американското ФБР.

През юли Навални обвини Бастрикин, че има интереси във финансовата област и в областта на недвижимите имоти в Чехия и заяви, че разполага с документи, които доказват това. Бастрикин отхвърли обвиненията. Говорител на руското вътрешно министерство съобщи пред ИТАР-ТАСС, че полицията е направила проверки на място след съобщението на Навални.

Редактор: Калина Здравкова

4 убити при самоубийствен атентат в Чечения

Четирима души бяха убити, а трима други бяха ранени при самоубийствен атентат в Чечения. Това е поредният акт на насилие в руската об...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com